Πόσα μπορεί να ανακαλύψει κανείς περπατώντας στην παλιά πόλη των Χανιών; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολλά και ενδιαφέροντα! Και αυτή τη μοναδική ταυτότητα της πόλης των Χανιών εξιστορούν τα τρία (3) νέα videos, Chania by Locals.

Διακριτές διαδρομές που αφηγούνται την τοπική παράδοση και κουλτούρα παραδίδοντας μαθήματα ιστορίας, χειροτεχνίας και σύγχρονου πολιτισμού. Οι ντόπιοι που ξεναγούν τον ταξιδιώτη με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στις εμπειρίες της πόλης. Ήχοι και νότες από την Κρήτη, που γράφτηκαν αποκλειστικά για τα νέα video, «ντύνουν» τα καρέ.

Η πρώτη διαδρομή, Chania by Locals | Venetian Harbor (επάνω) παρακινεί τον ταξιδιώτη να ξεκινήσει την περιήγηση του από το παλιό λιμάνι των Χανίων, με τη χαρακτηριστική ενετική ατμόσφαιρα. Καθώς τα βήματά του τον φέρνουν στη συνοικία της Σπλάτζιας και του Τοπανά με τα γραφικά δρομάκια του, τελικά καταλήγει στην εβραϊκή συνοικία και την Εβραϊκή Συναγωγή.

Η ξενάγηση συνεχίζεται με το Chania by Locals | Koum Kapi-Tabakaria στην παραλιακή συνοικία Κουμ Καπί και τα Ταμπακάρια, που μεταφέρουν τον επισκέπτη πίσω στον χρόνο και πλέον αποτελούν αγαπημένα σημεία συνάντησης των ντόπιων.

Κλείνοντας, η τρίτη διαδρομή Chania by Locals | Halepa & more, συστήνει στον ταξιδιώτη την αριστοκρατική συνοικία της Χαλέπας και την οικία-μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, τον οδηγεί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και τον μυεί στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × two =