Δείτε το τράβηγμα της τράτας στον Αυλέμονα την Πρωτομαγιά του 1999. Το TTV βρίσκεται εκεί και απαθανατίζει το γεγονός.

Στην κάμερα ο Θοδωρής Τραβασάρος και στο ρεπορτάζ ο Δημήτρης Μαρσέλος.

Τι είναι η τράτα

Η τράτα είναι μια μέθοδος αλιείας που περιλαμβάνει το τράβηγμα ενός διχτυού αλιείας μέσα στο νερό πίσω από ένα ή περισσότερα σκάφη. Το δίχτυ που χρησιμοποιείται για την τράτα ονομάζεται τράτα . Αυτή η αρχή απαιτεί σάκους διχτυώματος που ρυμουλκούνται μέσω νερού για να αλιεύουν διαφορετικά είδη ψαριών ή μερικές φορές στοχευμένα είδη. Οι τράτες συχνά ονομάζονται ρυμουλκούμενα εργαλεία ή εργαλεία έλξης.

Τα σκάφη που χρησιμοποιούνται για τράτες ονομάζονται μηχανότρατες ή συρόμενοι. Οι μηχανότρατες διαφέρουν σε μέγεθος από μικρά ανοιχτά σκάφη με κινητήρες έως και 30 ίππους (22 kW) έως μεγάλες μηχανότρατες με ισχύ άνω των 10.000 ίππων (7,5 MW). Η τράτα μπορεί να πραγματοποιηθεί από μία μηχανότρατα ή από δύο μηχανότρατες που αλιεύουν συνεργατικά ( ζεύγη τράτα ).

Η τράτα μπορεί να αντιπαραβληθεί με το συρτή , όπου η τράτα περιλαμβάνει δίχτυ και συνήθως γίνεται για εμπορική χρήση, ενώ η συρτή συμπεριλαμβάνει καλάμι, ράβδο και δόλωμα ή δέλεαρ και συνήθως γίνεται για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η τράτα χρησιμοποιείται επίσης συνήθως ως επιστημονική μέθοδος δειγματοληψίας ή έρευνας.

Η τράτα μπορεί να χωριστεί σε τράτα βυθού και τράτα μεσαίου νερού, ανάλογα με το πόσο ψηλά είναι η τράτα (δίχτυ) στη στήλη νερού . Η κάτω τράτα είναι η ρυμούλκηση της τράτας κατά μήκος (βενθική τράτα) ή κοντά στον (βενθοτραύτη) στον βυθό της θάλασσας. Η τράτα κάτω είναι μια βιομηχανική μέθοδος αλιείας κατά την οποία ένα μεγάλο δίχτυ με μεγάλα βάρη σύρεται στο βυθό της θάλασσας, μαζεύοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Η τράτα κάτω μπορεί να είναι μειονεκτική γιατί ανακατεύει τα ιζήματα που βρίσκονται στο θαλάσσιο βυθό και μπορεί να βλάψουν ορισμένα θαλάσσια είδη. Προκαλεί επίσης ρύπους του νερού να αναμειγνύονται με κάποιο πλαγκτόν, το οποίο με τη σειρά του θα μετακινηθεί στην τροφική αλυσίδα, το οποίο στη συνέχεια θα δημιουργήσει επιβλαβείς ανθίσεις φυκιών που θα οδηγήσουν σε ανεπαρκές οξυγόνο.

Περισσότερα στο https://wblog.wiki/el/Trawling

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − nine =