Πρόστιμο 50.000 τουρκικών λιρών επιβλήθηκε στον αστυνομικό και τη σύντροφό του που συνελήφθησαν στην Τουρκία. Η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος καθώς στα κινητά τους τηλέφωνα δεν εντοπίστηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο με αποτέλεσμα οι δύο τους να αφεθούν ελεύθεροι. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open και του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, τα δύο παιδιά θα επιστρέψουν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελλάδα (γύρω στις 12-1).

Νωρίτερα, αναμένεται να πληρώσουν το προαναφερθέν πρόστιμο. Κατά την Τουρκία, επειδή μπήκαν σε στρατιωτικά απαγορευμένη ζώνη, έχουν διαπράξει παράπτωμα επομένως θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο και τα δικαστικά έξοδα.

Δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία

Τα κινητά τηλέφωνα και το ηλεκτρονικό υλικό του ζευγαριού, που κατασχέθηκαν, εξετάστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Επαρχιακής Διεύθυνσης Ασφάλειας, αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία διάπραξης κανενός εγκλήματος.
Μετά από αίτημα της δικηγόρου Σελίν Οζέρ για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας του Έλληνα αστυνομικού Βαλασούδη Μανώλη και της κοπέλας του Αθηνάς Τσιάγκα, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης ήρε την απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία, αλλά επέβαλε στο ζευγάρι ποινή 50 χιλιάδων λιρών.

Τί είπαν στις καταθέσεις τους

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, χρησιμοποίησαν GPS για να ακολουθήσουν τη διαδρομή προς τους Κήπους και εκείνο τους έβγαλε σε ένα χωριό της Τουρκίας, την Δοϊράνη. Όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο OPEN, και η ίδια έχει χρειαστεί να κάνει τη διαδρομή προς τους Κήπους και το GPS έβγαζε στο συγκεκριμένο χωριό και μάλιστα σε απαγορευμένη ζώνη.

Οι Τούρκοι Αστυνομικοί τους είδαν να εισέρχονται με το αυτοκίνητο που είχε ελληνικές πινακίδες στην απαγορευμένη ζώνη και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Οι Τούρκοι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως ο αστυνομικός με την κοπέλα του έβγαζαν και φωτογραφίες, κάτι που απαγορεύεται μέσα στην απαγορευμένη ζώνη. Όταν μάλιστα είδαν την αστυνομική ταυτότητα του άνδρα τους συνέλαβαν. Ο άνδρας όμως δεν είχε μαζί του το διαβατήριό του.

Σημειώνεται πως εάν κάποιος ένστολος είναι εκτός υπηρεσίας και έχει επισκεφτεί την Τουρκία για τουριστικούς λόγους δεν χρειάζεται να έχει μαζί του κάποια ειδική άδεια αλλά μόνο το διαβατήριό του. Δεν μπορεί να το κάνει όμως με την αστυνομική του ταυτότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 4 =