Diakofti Kythera

Ιδιαίτερης σημασίας η προ ημερών παρέμβαση του Ιππόλυτου σχετικά  με την ανάπτυξη του νησιού,  τις τοπικές αντιθέσεις και τις περιστασιακές ‘’Πρωτιές’’.

Όχι μόνο για την  ανάλυση και την ουσία της για την οποία ο καθένας  μπορεί να έχει την προσωπική του άποψη –προσωπικά την θεωρώ τεκμηριωμένη – όσο για τον τρόπο και την ένταση των αντιδράσεων, γεγονός που πιστοποιεί την ‘’συσσωρευμένη  εύφλεκτη ύλη’’ ως αποτέλεσμα μιας  άναρχης και απρογραμμάτιστης ανάπτυξης, που έφτασε η ώρα να παράγει ‘’ελλείματα‘’ και  να  προσκρούει σε πραγματικά αδιέξοδα  με ότι αυτό  συνεπάγεται για δουλειές, περιουσίες, ανθρώπους και ποιότητα ζωής.

Κούνησε τους σκελετούς στις ντουλάπες των  ερειπίων της …‘’Παλαιόχωρας’’ ο Ιππόλυτος και προκλήθηκε αναταραχή με πολύ μεγαλύτερη σημασία από την παροδική πρωτιά της Χώρας του Καψαλίου, του Λειβαδίου ή του Ποταμού. Ένας τόπος χωρίς Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο σε περιόδους μεγάλων αλλαγών  και ανταγωνιστικών παραμέτρων δεν πάει μακριά… και το μακριά είναι τώρα… Και όσο καθυστερούμε να σηκώσουμε το χαλί και να βρούμε τις προχειρότητες που κρύβαμε τόσα χρόνια, τόσο πιο δυσεπίλυτο γίνεται το πρόβλημα. Περιβάλλον, Υποδομές, Τουρισμός, Πρωτογενής Τομέας, Υπηρεσίες, Συγκοινωνίες, παράμετροι αλληλοτροφοδοτούμενοι και αλληλοεπηρεαζόμενοι  σε μια σύγχρονη πραγματικότητα.

Εξειδικεύοντας το θέμα πρέπει να οριστούνε, γεωγραφικές ενότητες, ζώνες  ανάλογα με τις χρήσεις και τα τοπικά δεδομένα κάθε περιοχής. Η παγίδα των τοπικών αντιπαραθέσεων και των άγονων ανταγωνισμών διαιολογημένων εν μέρει , λόγω της ανισσόροπης και μονομερούς ανάπτυξης, πρέπει να εξουδετερωθεί.

Η συζήτηση πρέπει να γίνει συντονισμένα, πειθαρχημένα και  αποτελεσματικά, μέσω διαδικτυακής υποστήριξης.  Τα συμπεράσματα να λάβουν την μορφή συγκεκριμένων προτάσεων και κατευθύνσεων, να υιοθετηθούν από το σύνολο των κατοίκων, των Δημοτικών Παρατάξεων και των συλλογικών Φορέων, και με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό μορφή μελέτης να αποτελέσουν τον οδηγό δράσης για όλο το νησί, το συντομότερο. Οφείλω να καταθέσω ότι βάση συζήτησης (το new deal μάλλον μας αδικεί) για την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό έχει καταθέσει μόνο η Δημοτική Παράταξη ‘’Μένουμε Εδώ ‘’ γεγονός που πρέπει να κινητοποιήσει  και τους υπόλοιπους δημοτικούς φορείς, ενώ πρέπει να ενθαρρύνουμε κάθε μεμονωμένο κάτοικο η φίλο να υποβάλει την δική του άποψη για τα τεκταινόμενα.

Η συζήτηση θα γίνει έτσι και αλλιώς “οι καιροί ού μενετοί”…όσο καλύτερα προετοιμασμένοι τόσο καλύτερα.!!!

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + four =