Μια πρόταση για να αναβαθμιστεί το εργαστήριο πληροφορικής του λυκείου της Σαμοθράκης έγινε δεκτή από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που ενέκρινε την σχετική χρηματοδότηση.

Το λύκειο λειτουργούσε με τον παλιό εξοπλισμό από το 2008, κάτι που δημιουργούσε προβλήματα, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας και την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ο εκσυγχρονισμός ήταν εκ των ων ουκ άνευ, αλλά η χρηματοδότηση που διέθετε ο δήμος πήγαινε κατά κύριο λόγο στην θέρμανση και στην καθαριότητα, εξήγησε η Kαλλιόπη Ταμπάκη, διευθύντρια Γ.Ε.Λ. Σαμοθράκης Δεν περίσσευαν για την αντικατάσταση του εξοπλισμού.

Όπως ανέφερε η κ. Ταμπάκη, το λύκειο έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες των μαθητών του κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ, με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει στο 80%.

Στον χώρο του Γ.Ε.Λ. όπου φοιτούν 48 μαθητές και διδάσκουν 11 καθηγητές στεγάζεται και το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, όπου το απόγευμα παρακολουθούν μαθήματα 25 άτομα.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί 10 σχολεία ακριτικών περιοχών, μεταξύ των οποίων είναι και το λύκειο Φερών Έβρου. Το πρόγραμμα «Learning from the Extremes» στοχεύει στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων πρόσβασης στην ψηφιακή εκπαίδευση, ενισχύοντας την ένταξη και μειώνοντας το ψηφιακό χάσμα που υφίστανται οι σχολικές κοινότητες απομακρυσμένων περιοχών με χαμηλή συνδεσιμότητα, περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε συσκευές και ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και περιεχόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 1 =