kythera-trails

Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης δημοσιεύσει σήμερα δελτίο Τύπου με το οποίο γνωστοποιεί την αποδοχή της α’ δόσης, ύψους 10.000€, από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης της μεγάλης διαδρομής στο μονοπάτι Αβλέμονας-Μυλοπόταμος, στα πλαίσια της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς. Διαβάστε το δελτίο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΠΑ

Το Κ.Ι.Π.Α. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έλαβε από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων την α’ δόση , ύψους 10.000€, της συμμετοχής της στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης της μεγάλης διαδρομής στο μονοπάτι Αβλέμονας-Μυλοπόταμος, στα πλαίσια της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα μονοπάτια  του προγράμματός μας, που χρηματοδοτεί η φιλοπατρία των Κυθηρίων και η κοινωνική προσφορά των Φίλων των Κυθήρων,  ανήκουν στην ιδιοκτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυθήρων και στην αποκλειστική δημόσια διαχείριση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της εν λόγω  Επιτροπής. Το Κ.Ι.Π.Α. έχει αναλάβει με συμφωνητικό την αποκατάσταση, τη διάνοιξη, τη χαρτογράφηση, τη σηματοδότηση και την όλη οργάνωση σε δίκτυα και τα έχει θέσει σε δημόσια χρήση με βάση τους διεθνείς κανόνες πεζοπορίας, καθώς και την όλη αξιοποίησή τους για το κοινό όφελος των Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Το μονοπάτι, μήκους 19 χιλ. του οποίου ανέλαβε τη χρηματοδότηση η Επιτροπή, είναι από τα πλέον μεγάλα και σημαντικά στην τοπική μας, πανάρχαιη (από την εποχή των Φοινίκων) ιστορία. Κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας, αλλά και αργότερα, αποτελούσε την  κύρια οδό που συνέδεε το κύριο λιμάνι των Κυθήρων, τότε, με το δεύτερο σημαντικό φρούριο του νησιού, περνώντας από τα Μητάτα, την φρυκτωρία στην Αγία Βαρβάρα, κοντά στα Κυπριωτιάνικα στο κέντρο των Κυθήρων, και μέσω του χωρίου Μαγγουνάδες (σημερινά Περλεγκιάνικα, Ντουριάνικα) κατέληγε από τα Δυτικά στον Μυλοπόταμο.

Τον επόμενο χρόνο θα καταβληθεί η β΄ δόση από την Εγχώριο για τον ίδιο σκοπό. Το Κ.Ι.Π.Α. ευχαριστεί θερμά την Επιτροπή της Εγχωρίου και τον Πρόεδρό της κ. Ε. Βενάρδο για την άριστη συνεργασία πάνω στο κρίσιμο πολιτιστικό έργο του Ιδρύματος. Με την κίνησή της αυτή η Επιτροπή δίνει το στίγμα για το πόσο επωφελής για το νησί είναι η συνεργασία ανάμεσα στους φορείς που διαχειρίζονται τις τύχες του.

Το Κ.Ι.Π.Α.  επαφίεται  στις συμβολές όλων των φίλων (τις οποίες δεν παραλείπει να αναδεικνύει) για την προώθηση και τη διαρκή συντήρηση του σπουδαίου αυτού έργου για την ποιοτική ανάπτυξη του τόπου μας, που ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη διαχείριση  της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, η οποία μας εμπιστεύθηκε την πραγματοποίησή του.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + 5 =