simfonia-ipen-dimou-diourgia-diktiou-monopation-kastelorizo

Ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός κατά της covid-19 στη χώρα, ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, 27/01/21 από το ακριτικό Καστελόριζο.

Ο εμβολιασμός τίθεται σε ισχύ, βάση του ειδικού σχεδίου που έχουν από κοινού εκπονήσει, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ και αφορά τα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με πληθυσμό, μικρότερο των 1000 κατοίκων.

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί εντός του Φεβρουαρίου και θα προβλέπει οριζόντιο εμβολιασμό, ανεξαρτήτων ηλικίας ή επαγγελματικής ιδιότητας, σε αντίθεση με ότι ισχύει για την υπόλοιπη χώρα, όπου προτεραιότητα δίνεται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και σε όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμού των νησιωτών, υπάρχει στενή συνεργασία και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, υπουργείου Υγείας, υπουργείου Εθνικής Άμυνας – 95 ΑΔΤΕ, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ΕΟΔΥ, Β’ ΔΥΠΕ, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων των νησιών.

Για την έναρξη του εμβολιασμού, στο Καστελόριζο βρίσκεται ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Ξεκίνησε σήμερα από το ακριτικό Καστελόριζο ο πρώτος πανελλαδικά οριζόντιος, μαζικός εμβολιασμός σε όλο τον πληθυσμό του νησιού, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής κατηγορίας. Άλλη μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που στόχο έχει να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι του Καστελόριζου που το επιθυμούν, χωρίς να χαθεί καμία δόση εμβολίου».

«Ξεκινάμε από το Καστελόριζο και μέσα στον Φεβρουάριο προχωράμε με όλα τα νησιά με μικρό πληθυσμό, με τον ίδιο οριζόντιο τρόπο. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά αυτή τη στιγμή, σε πολλά επίπεδα, και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Οι νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου απέκτησαν από την πρώτη φάση της πανδημίας μοριακό έλεγχο σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Απέκτησαν από πολύ νωρίς εύκολη πρόσβαση δωρεάν σε rapid tests και τα μικρά μας νησιά εμβολιαστική κάλυψη σε όλο τον πληθυσμό. Κανένας μόνος του», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − 13 =