bergamot

Η ταβέρνα «Φιλιώ» αυτές τις μέρες ετοιμάζει το γλυκό κουταλιού περγαμόντο. Γι αυτό μοιράστηκε μαζί μας μερικές φωτογραφίες με τις οποίες περιγράφει την διαδικασία από το περιβόλι μέχρι το τελικό προϊόν! Στο μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

«Και τώρα θα σας δείξουμε την διαδικασία για το γλυκό κουταλιού περγαμόντο! Τα φρούτα είναι από το περιβόλι μας. Τα ξύνουμε στον τρίφτη ελαφρά. Με το ξύσμα κάνουμε λικέρ περγαμόντο. Ύστερα ξεφλουδίζουμε τα περγαμόντα, κάνουμε ρολά τις φλούδες και τις κάνουμε σουβλάκι για να πάρουν το σχήμα. Τα αφήνουμε στο νερό μέχρι να ξεπικρίσουν και μετά τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σε σιρόπι ζάχαρης.
Το καλοκαίρι σερβίρουμε με γιαούρτι!!!!

Δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα και τη γεύση. Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα αφού οι πρώτες ύλες δεν μεταφέρονται, αλλά παράγονται εδώ στο χωριό μας.»

#bergamot #bergamotorange #tavernafilio #lighterfoodprint #foodsustainability #ecofriendly #sustainability #climateaction #foodsustainability #κυθηρα @visitkythera #visitkythera #kythera #kythira #greece #visitgreece @visitgreecegr
https://www.kytherafilio.gr/el/

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 5 =