skrekas-charchalakis

Ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό περιβάλλοντος, στον οποίο έθεσε μία σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν το δήμο των Κυθήρων. Όπως μας ενημερώνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο δήμαρχος: «…συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Επιτάχυνση πολεοδομικού σχεδιασμού. Ζήτησα να ενταχθεί ο Δήμος Κυθήρων στην πρώτη ομάδα Δήμων όπου θα υλοποιηθούν τα Τοπικά Χωροταξικά Σχέδια.

2. Προτάσεις για αιολικά πάρκα. Ενημέρωσα τον Υπουργό ότι η τοπική κοινωνία αντιτάσσεται στην δημιουργία φαραωνικών αιολικών πάρκων, τα οποία έχουν αρχικώς χωροθετηθεί επί εκτάσεων της Εγχωρίου Περιουσίας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών. Αντιπρότεινα την υλοποίηση μικρής/μεσαίας κλίμακας ενεργειακών λύσεων, όπως το υβριδικό σχέδιο ενεργειακής αυτονόμησης που έχει προετοιμαστεί για τα Αντικύθηρα με τη συνεργασία του Δήμου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

3. Δασικοί χάρτες. Αναμένεται η ανάρτηση των αναθεωρημένων χαρτών που έχει καθυστερήσει σε σχέση με τις εξαγγελίες και θα υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά για τα ανακύψαντα ζητήματα.

4. Διαχείριση υδάτων. Ανέλυσα στον Υπουργό την καινοτόμα πρότασή μας για υποχρεωτική κατασκευή οικιακών δεξαμενών ομβρίων υδάτων σε κάθε νέα άδεια δόμησης, πρόταση που ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει περαιτέρω δηλώνοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να παρέμβει ουσιαστικά στα ζητήματα διαχείρισης υδατικών πόρων στα νησιά».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 3 =