tourkika-alieftika-kythira

Στις 19 Μαΐου, ανήμερα της μαύρης επετείου της γενοκτονίας των Ποντίων, ο τουρκικός αλιευτικός στόλος εισήλθε μαζικά σε περιοχές ελληνικών συμφερόντων στο Αιγαίο, δημιουργώντας νέα τετελεσμένα και φτάνοντας μέχρι και τα Κύθηρα.

Ερωτηθείσα επ’ αυτού, η κυβερνητική εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι η ελληνική πλευρά αντέδρασε με διάβημα διαμαρτυρίας, κάτι που, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και που σίγουρα, δεν απαντά στο αγωνιώδες ερώτημα αν οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται εθνικούς πόρους με την ανοχή μας. Ή την σιωπηλή μας συγκατάθεση.

Μπορεί η κυβέρνηση να απέφυγε να δώσει μια ουσιαστική απάντηση επί του θέματος, θα πρέπει όμως να τοποθετηθεί στην κοινή δήλωση, στην οποία προχώρησαν οι τομεάρχες
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σαντορινιός και Θοδωρής Δρίτσας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Γιώργος Τσίπρας. Δήλωση, η οποία συνοδεύτηκε από τρία ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ακολουθεί η τοποθέτηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ορισμένα των οποίων επικαλούνται και απεικόνιση ραντάρ ναυτικής κυκλοφορίας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μαζική παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο κεντρικό Αιγαίο.

Ρωτάμε τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας:

  • Είναι αληθές ότι παρατηρείται μαζική παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο κεντρικό Αιγαίο;
  • Αν ναι πώς αξιολογείται; Ασκούν τα σκάφη αυτά μόνον αλιευτικές δραστηριότητες;
  • Τί μέτρα έχουν ληφθεί και από ποιους φορείς, ώστε, αφενός να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες, αφετέρου να διασφαλιστεί η νόμιμη αλιεία και τα συμφέροντα των Ελλήνων αλιέων;»
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + 7 =