dimotiko-symvoulio

Δελτίο τύπου εξέδωσε η δημοτική αρχή ύστερα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων της 31ης Μαΐου 2021, αναφέροντας τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν.

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Δευτέρας 31/05/2021 υπό την προεδρία του κ. Εμμ. Στάθη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ, όπως προβλέπεται για τις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με περισσότερα από 7 μέλη. Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της ελάσσονος μειοψηφίας. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του κ. Δ. Παναγόπουλου απείχε εν συνόλω προφασιζόμενη την ώρα σύγκλησης του Δ.Σ. (1 το μεσημέρι) και εμμένοντας στην άποψή της για συνεδρίαση τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μανώλης Στάθης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.3833/2010 όλα τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ πρέπει να συνεδριάζουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες και ως γνωστόν οι Νόμοι έχουν υπέρτερη ισχύ από τον Κανονισμό του Δ.Σ. Σημειώνεται επίσης ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν αξιώνουν την ψήφο των δημοτών δεν θέτουν όρους ούτε πραγματοποιούν κάποιου είδους «συμφωνία» με τους πολίτες αναφορικά με διαδικαστικά ζητήματα όπως είναι η ώρα σύγκλησης ενός συλλογικού οργάνου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι να μετέχουν στα συλλογικά όργανα ανεξάρτητα από τον τρόπο και την ώρα σύγκλησής τους, καθώς η εκπροσώπηση των πολιτών αποτελεί υψίστη τιμή και ευθύνη και όχι πάρεργο. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη αποφεύγει να λάβει θέση σε σημαντικά και σοβαρά ζητήματα του τόπου, κάτι που οι πολίτες και γνωρίζουν και κρίνουν ανάλογα.

Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που έχει λάβει και τη σύμφωνη γνώμη του ΕΔΣΝΑ και στο οποίο προβλέπεται η Β΄ φάση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, προϋπολογισμού 9,5 εκατομμυρίων Ευρώ. Επίσης ενέκρινε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εκπόνησε η ομάδα του Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θάνου Βλαστού με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Εγκρίθηκε επίσης το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το φετινό καλοκαίρι, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των διαθέσιμων μέσων και τρόπων προβολής (social media, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, καταχωρήσεις, εκτύπωση νέων εντύπων κ.λπ.) και το οποίο εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Ευάγγελος Λουράντος. Στο πρόγραμμα προβολής περιλαμβάνεται και η συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης «PHILOXENIA 2021» εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας.

Το Δ.Σ. συγκρότησε επίσης την Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την εξέταση και υποβολή προτάσεων για το ζήτημα των ανεμογεννητριών και των ΑΠΕ εν γένει. Η επιτροπή είναι επταμελής και έχει ως εξής:

  1. Παράταξη πλειοψηφίας: Χαράλαμπος Σούγιαννης (Αντιδήμαρχος) ως Πρόεδρος
  2. Παράταξη ελάσσονος μειοψηφίας: Γεώργιος Διδυμιώτης
  3. Παράταξη ελάσσονος μειοψηφίας: Νικόλαος Μαγουλάς
  4. Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας: Δημήτριος Πανάρετος
  5. Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης: Ιωάννης Τραβασάρος
  6. Δημότης: Σπυρίδων Μιχαλακάκης
  7. Δημότης: Εμμανουήλ Βασιλάκης

Πρέπει να σημειωθεί ότι εφόσον η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας απείχε από το Δ.Σ., προτάθηκε το αντίστοιχο μέλος εκ μέρους της ελάσσονος μειοψηφίας, ήτοι ο κ. Ν. Μαγουλάς, που μαζί με τον κ. Γ. Διδυμιώτη θα εκπροσωπήσουν στην Επιτροπή την παράταξη του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημητρίου Κοντολέοντος.

Τέλος, το ΔΣ ασχολήθηκε και έλαβε αποφάσεις επί τρεχόντων υπηρεσιακών ζητημάτων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + eleven =