sex, adult, erotic
Photo by Sammy-Sander on Pixabay

Pornhub… τέλος στην πολιτεία του Τέξας απο χθες, Πέμπτη (14/03), με τον δημοφιλή ιστότοπο ερωτικού περιεχομένου να προχωρά στην απενεργοποίηση των υπηρεσιών του στην συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.

Ο λόγος ήταν ο νόμος που επικύρωσε δικαστής που απαιτεί από τους ιστότοπους πορνό να επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών πριν τους επιτρέψουν την πρόσβαση στις πλατφόρμες τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ομοσπονδιακό εφετείο επικύρωσε νόμο του Τέξας που απαιτεί από τους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου να θεσπίσουν μέτρα επαλήθευσης της ηλικίαςώστε να διασφαλίζεται ότι μόνο ενήλικες 18 ετών και άνω μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς, ενώ ακύρωσε επίσης ένα μέρος του νόμου που απαιτεί από τους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου να εμφανίζουν “προειδοποιήσεις για την υγεία” σχετικά με το περιεχόμενο.

Αυτό έγινε μετά την απόφαση προηγούμενου ομοσπονδιακού δικαστή ότι ο νόμος του Τέξας παραβιάζει την απαγόρευση της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ κατά των περιορισμών της ελευθερίας του λόγου. Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Όσοι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Pornhub χθες, είδαν στις οθόνες τους ένα μήνυμα το οποίο επέκρινε το νόμο, εξηγώντας ότι απενεργοποιεί την πρόσβαση για να συμμορφωθεί με το νόμο, όπως ανέφερε πρώτη η Houston Chronicle.

Το μήνυμα περιγράφει το νόμο ως “αναποτελεσματικό, τυχαίο και επικίνδυνο” και πως δεν αποτελεί “αποτελεσματική” λύση για την προστασία των παιδιών, ενώ σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα καταστήσει πιο δύσκολο για τους δημιουργούς περιεχομένου ενηλίκων να δημοσιεύουν και να διανέμουν νόμιμο περιεχόμενο.

“Όπως ίσως γνωρίζετε, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι σας στο Τέξας απαιτούν από εμάς να επαληθεύουμε την ηλικία σας προτού σας επιτρέψουμε την πρόσβαση στον ιστότοπό μας. Αυτό όχι μόνο προσκρούει στα δικαιώματα των ενηλίκων να έχουν πρόσβαση σε προστατευόμενο λόγο, αλλά δεν ανταποκρίνεται στον αυστηρό έλεγχο, καθώς χρησιμοποιεί το λιγότερο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα το πιο περιοριστικό μέσο για την επίτευξη του δηλωμένου σκοπού του Τέξας για την υποτιθέμενη προστασία των ανηλίκων”, αναφέρει αρχικά το μήνυμα.

Το μήνυμα του Pornhub ανέφερε επίσης πως “μέχρι να προσφερθεί η πραγματική λύση, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να απενεργοποιήσουμε πλήρως την πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας στο Τέξας. Με αυτόν τον τρόπο, συμμορφωνόμαστε με το νόμο, όπως κάνουμε πάντα, αλλά ελπίζουμε ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα εφαρμόσουν νόμους που πραγματικά προστατεύουν την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών”.

“Ενώ η ασφάλεια και η συμμόρφωση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αποστολής μας, η παροχή ταυτότητας κάθε φορά που θέλετε να επισκεφθείτε μια πλατφόρμα ενηλίκων δεν αποτελεί αποτελεσματική λύση για την προστασία των χρηστών στο διαδίκτυο και, στην πραγματικότητα, θα θέσει σε κίνδυνο τους ανηλίκους και την ιδιωτική σας ζωή”.

Το Pornhub χαρακτήρισε την ηλικιακή επαλήθευση “αναποτελεσματική, τυχαία και επικίνδυνη” και υποστήριξε ότι θα οδηγήσει τους χρήστες “από τους λίγους ιστότοπους που συμμορφώνονται, σε χιλιάδες ιστότοπους, με πολύ λιγότερα μέτρα ασφαλείας, που δεν συμμορφώνονται. Πολύ λίγοι ιστότοποι είναι σε θέση να συγκριθούν με τα ισχυρά μέτρα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που εφαρμόζουμε σήμερα. Για την προστασία των ανηλίκων και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, η όποια νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί έναντι όλων των πλατφορμών που προσφέρουν περιεχόμενο για ενήλικες”.

Σημειώνεται πως το Pornhub και το δίκτυο άλλων ιστότοπων της εταιρείας, που διαχειρίζεται η μητρική εταιρεία Ayloέχουν επίσης αποκλειστεί ή περιοριστεί σε τουλάχιστον επτά άλλες πολιτείες των ΗΠΑ – Αρκάνσας, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Μοντάνα, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια και Γιούτα – οι οποίες έχουν υιοθετήσει παρόμοιους νόμους.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × four =