Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Θεσσαλονίκη: Ομολόγησαν οι δράστες του εγκλήματος στο ψιλικατζίδικο

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησαν οι δράστες του εγκλήματος στο ψιλικατζίδικο

Πρώτα ταυτοποιήθηκε ο 35χρονος και τα ξημερώματα εντοπίστηκε το σπίτι που κρυβόταν ο 27χρονος.

Σε άμεση εξιχνίαση της άγριας ανθρωποκτονίας σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, με θύμα έναν 44χρονο υπάλληλο, προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι Αρχές είχαν ήδη φτάσει στο συμπέρασμα -ύστερα από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού- ότι οι δράστες του φονικού ήταν δύο, με τον έναν να κρατάει τσίλιες σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα.

Πρώτα εντοπίστηκε, το βράδυ της Κυριακής, ο 35χρονος Έλληνας τσιλιαδόρος και κατόπιν, ο 27χρονος Αλβανός δράστης, ο οποίος κρυβόταν σε σπίτι και χρειάστηκε να οργανωθεί επιχείρηση της Αστυνομίας για την σύλληψή του. Και οι δύο οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για ανάκριση, όπου και ομολόγησαν την πράξη τους.

Ο 27χρονος, ισχυρίστηκε πως δεν ενήργησε εσκεμμένα και πως κατά την διάρκεια της συμπλοκής, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε εξ επαφής το θύμα στο κεφάλι.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις Αρχές για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ σχηματίζεται σχετική δικογραφία σε βάρος τους και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα. Αργότερα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, 06/11, στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα, όταν ένας άνδρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών και απείλησε τον υπάλληλο με πυροβόλο όπλο, ώστε να του παραδώσει τα λεφτά από το ταμείο. Ο κακοποιός χτύπησε τον 44χρονο άνδρα με την λαβή του όπλου στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τον υπάλληλο, εντόπισε αναίσθητο διερχόμενος πολίτης και στην συνέχεια ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου, δυστυχώς, κατέληξε.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, κάμερα ασφαλείας από παρακείμενο στο ψιλικατζίδικο κατάστημα κατέγραψε έντονη κινητικότητα τη στιγμή της ένοπλης ληστείας.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα εμφανίζονται άτομα να κινούνται και να τρέχουν πανικόβλητα, λίγες στιγμές αμέσως μετά το συμβάν. Τα ίδια λεπτά έγινε η κλήση στην ΕΛΑΣ για τη ληστεία.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΕΛΑΣ για το περιστατικό:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06-11-2021), διερχόμενος πολίτης από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, εντόπισε τραυματισμένο τον 44χρονο ημεδαπό υπάλληλο της επιχείρησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, άγνωστος άντρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στο προαναφερόμενο κατάστημα, όπου με απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό. Κατά την αντίδραση του παθόντα, ο δράστης του κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου.

Ο 44χρονος άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου, αρχικά, διαπιστώθηκαν κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις. Λίγο αργότερα κατέληξε.

Ειδικό συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος εξερευνά τον χώρο του εγκλήματος, στον οποίο εντοπίστηκε κάλυκας πυροβόλου όπλου.
Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη νεκροψίας – νεκροτομή»ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + ten =

Exit mobile version