Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Λακωνικός Κόλπος: Αναδεικνύει το θέμα του λαθρεμπορίου ο Πέτρος Κόκκαλης

Λακωνικός Κόλπος: Αναδεικνύει το θέμα του λαθρεμπορίου ο Πέτρος Κόκκαλης

Γιατί ο Πέτρος Κόκκαλης μιλά για ακραίο περιβαλλοντικό κίνδυνο από τις μεταγγίσεις πετρελαϊκών φορτίων στο Λακωνικό κόλπο;

Ο ευρωβουλευτής και γραμματέας του νέου κόμματος «Κόσμος» πραγματοποίησε αυτοψία με πλοίο στην περιοχή μαζί με τις υποψήφιες ευρωβουλεύτριες Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μπεατρίς Σεμακούλα και Ευδοκία Τσαγκλή.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο Πέτρος Κόκκαλης υπογράμμισε ότι οι πρακτικές αυτές συνιστούν ακραίο περιβαλλοντικό κίνδυνο για τη Λακωνία, συμπεριλαμβανομένης μίας περιοχής Natura2000, την αλιεία, τον τουρισμό, καθώς και τη βιοποικιλότητα του τόπου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η πρακτική αυτή δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα τόσο για την αναγκαιότητα να γίνονται σε διεθνή ύδατα (άνευ ελέγχου), όσο και για την προέλευση των καυσίμων αυτών.

Εξήγησε ότι τα μεγάλα αυτά πετρελαιοφόρα παραμένουν για μέρες στο όριο των 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές προκειμένου να αποφεύγουν τον έλεγχο φορτίου αλλά και τα τέλη ελλιμενισμού. Υπογράμμισε, δε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα εντάθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τους διεθνείς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο καθεστώς Πούτιν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λακωνικός Κόλπος

Ο κ. Κόκκαλης έθεσε την ελληνική κυβέρνηση προ των ευθυνών της κατηγορώντας την ότι βαπτίζει το λαθρεμπόριο «συνήθη πρακτική διεθνώς» αρνούμενη να λάβει μέτρα ενώ υπενθύμισε ότι σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ευρωβουλή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος απάντησε πως «τα κράτη μέλη μπορούν να θεσπίζουν πρόσθετη ή αυστηρότερη νομοθεσία, εφόσον η νομοθεσία είναι συμβατή με το ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο», κάτι που αρνείται να πράξει η Ελλάδα σε αντίθεση με την Ισπανία που έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου. Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ανάρτησης:

«Αποκάλυψη προς αποφυγή εικόνων «Αποκάλυψης». Δυστυχώς για άλλη μια φορά το κέρδος μπαίνει πάνω από τον άνθρωπο και την φύση. Οι καθημερινές μεταγγίσεις πετρελαίου που γίνονται στον Λακωνικό Κόλπο φέρνουν δισεκατομμύρια σε ξένες τσέπες όμως ταυτόχρονα έναν τεράστιο κίνδυνο για τον πολύτιμο τόπο μας. Το παραμικρό λάθος μπορεί να φέρει μια καταστροφή που θα επιμείνει σε βάθος χρόνου και θα επηρεάσει την Πελοπόννησο με πολλαπλούς αρνητικούς τρόπους. Με θάρρος αναδεικνύουμε το τεράστιο πρόβλημα, εφιστούμε την προσοχή σας, και σας ζητάμε να δράσουμε συλλογικά. Δεν θα περιμένουμε τα κροκοδείλια δάκρυα ενώ αποποιούνται της ευθύνης, με πρόσχημα κάποιο «ανθρώπινο λάθος», παρουσιάζοντας το ως τυχαίο γεγονός. Το λάθος θα γίνει, απλώς δεν γνωρίζουμε το πότε, επομένως πρέπει να δράσουμε αποτελεσματικά σήμερα για να προστατεύσουμε το αύριο, τον άνθρωπο, το σπίτι μας».

@evdokeah Αποκάλυψη προς αποφυγή εικόνων «Αποκάλυψης». Δυστυχώς για άλλη μια φορά το κέρδος μπαίνει πάνω από τον άνθρωπο και την φύση. Οι καθημερινές μεταγγίσεις πετρελαίου που γίνονται στον Λακωνικό Κόλπο φέρνουν δισεκατομμύρια σε ξένες τσέπες όμως ταυτόχρονα έναν τεράστιο κίνδυνο για τον πολύτιμο τόπο μας. Το παραμικρό λάθος μπορεί να φέρει μια καταστροφή που θα επιμείνει σε βάθος χρόνου και θα επηρεάσει την Πελοπόννησο με πολλαπλούς αρνητικούς τρόπους. Με θάρρος αναδεικνύουμε το τεράστιο πρόβλημα, εφιστούμε την προσοχή σας, και σας ζητάμε να δράσουμε συλλογικά. Δεν θα περιμένουμε τα κροκοδείλια δάκρυα ενώ αποποιούνται της ευθύνης, με πρόσχημα κάποιο «ανθρώπινο λάθος», παρουσιάζοντας το ως τυχαίο γεγονός. Το λάθος θα γίνει, απλώς δεν γνωρίζουμε το πότε, επομένως πρέπει να δράσουμε αποτελεσματικά σήμερα για να προστατεύσουμε το αύριο, τον άνθρωπο, το σπίτι μας. #peloponnese #greece #ελλαδα #lakonia #savetheplanet ♬ original sound – Ευδοκία a.k.a Eve

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × two =

Exit mobile version