Ο καλλιτεχνικός κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι εδώ. Σε συστράτευση με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, δηλώνει παρών και υψώνει ανάστημα απέναντι στον πολιτισμικό ευνουχισμό στον οποίο οδηγείται η πόλη, με την γνωστή απόφαση απόσπασης (έστω προσωρινής) των αρχαιοτήτων του αρχαιολογικού συγκροτήματος της Βενιζέλου, από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σήμερα Τετάρτη, ο ΣΕΑ δίνει στη δημοσιότητα το «Μνήμης λίθοι, οδόσημα ιστορίας #2». Οι Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Βόμβολος, Θωμάς Κοροβίνης, Stringless, Δημήτρης Ζερβουδάκης και Γιάννης Αγγελάκας στηρίζουν τον αγώνα για τα αρχαία της Βενιζέλου και διαβάζουν Θουκυδίδη («Περικλέους Ἐπιτάφιος») και Γεώργιο Βαφόπουλο («Ἐπὶ τῶν ποταμῶν Βαβυλῶνος», 1978).

«Η πόλη δεν θα καταστραφεί – οι αρχαιότητες του Σταθμού Βενιζέλου θα μείνουν στη θέση τους!» υπογραμμίζει ο ΣΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η εκστρατεία «Μνήμης Λίθοι, οδόσημα ιστορίας» άνοιξε με στίχους του Τίτου Πατρίκιου, τους οποίους διάβασε ο ίδιος, καθώς και οι ηθοποιοί Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Λυδία Φωτοπούλου, καλλιτέχνιδες που έχουν δεσμούς με την Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονικιά Τάνια Τσανακλίδου, τραγουδίστρια και ηθοποιός διάβασε Ντίνο Χριστιανόπουλο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − 12 =