theodora-katraki

Στον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη απάντησε η εθελόντρια Θεοδώρα Κατράκη λίγες ώρες μετά την περίφημη ανάρτηση για το ζήτημα των τουαλετών του κάμπινγκ, για το οποίο μάλιστα υπήρξε και ανακοίνωση από την ομάδα των εθελοντών την ίδια μέρα. Διαβάστε το σχόλιό της, το οποίο έκανε κάτω από την ανάρτηση του Δημάρχου:

«Κε Χαρχαλάκη, ως μία εκ των εθελοντών και εθελοντριών, που συμμετείχε από την πρώτη στιγμή που φτάσανε οι πρόσφυγες και που συμβαίνει να γνωρίζω τι έχει γίνει και τι όχι, είμαι στην δυσάρεστη θέση να απαντήσω στην προτροπή σας. Μας καλείτε να σας βοηθήσουμε ύστερα από 4 μέρες αϋπνίας δημοσιεύοντας ότι αναζητάτε εθελοντές στις 14:00 το μεσημέρι για να καθαρίσουν τις τουαλέτες περιγράφοντας την κατάσταση τους και χωρίς να αναφέρετε ποιος καθάρισε ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους χώρους μέχρι εκείνη την ώρα.

Αναρωτιέμαι πολλά πράγματα.
Πως κρίνετε πως ήταν οι τουαλέτες σε άθλια κατάσταση;
Είχατε κάνει αυτοψία πριν να χρησιμοποιηθούν και μετά;
Γνωρίζετε πόσες από τις τουαλέτες χρησιμοποιήθηκαν;

Επειδή δεν γνωρίζετε, προς ενημέρωσή σας, οι τουαλέτες που διατέθηκαν για τους πρόσφυγες ήταν 1 γυναικεία και 3 αντρικές. Σε άθλια κατάσταση είναι αυτές που ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκαν από τους πρόσφυγες. Όσες χρησιμοποιήθηκαν απλά δεν είχαν προλάβει να καθαριστούν μέχρι κάποιος (γιατί εσείς ο ίδιος αμφιβάλω ότι πήγατε), να πάει να τις ελέγξει και να τις φωτογραφίσει. Κάτι που εμείς δεν διανοηθήκαμε να κάνουμε όταν ανοίχτηκε το camping…που να φανταζόμασταν;

Επίσης, οι άνθρωποι του Δήμου που ήρθαν σήμερα και τους ευχαριστούμε πολύ, ήρθαν αφού είχαμε καθαρίσει σχεδόν όλο τον χώρο και μας βοήθησαν για να μεταφέρουμε τα μαζεμένα σκουπίδια μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης και ύστερα μαζί με τον κύριο Κατσανεβάκη αποθηκεύσανε τα τελευταία πράγματα που είχαν μείνει. Δουλειά μιας ώρας περίπου.

Η κούραση και η εξάντληση των εθελοντών που ήταν 24 ώρες εκεί ήταν τόσο μεγάλη που κρίναμε ότι κάποιες εργασίες μπορούσαν να γίνουν αργότερα, καθώς έπρεπε και εμείς να πάμε να ξεκουραστούμε. Βέβαια αν ήταν ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΝ να καθαριστούν και μας το ζητούσε κάποιος προσωπικά και όχι σε μια δημόσια ανάρτηση, θα τρέχαμε να το κάνουμε. Γνωρίζαμε ότι ο χώρος ΔΕΝ θα χρησιμοποιούταν άμεσα.

Το ότι βγαίνει ένα κείμενο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας που αναχώρησαν οι πρόσφυγες από το προσωπικό προφίλ του Δημάρχου που το μόνο που κάνει είναι να ζητάει εθελοντές να τον συνδράμουν την ίδια στιγμή που δημιουργεί μια αρνητική εικόνα για όλους τους εθελοντές που έδιναν ψυχή και σώμα νύχτα μέρα αλλά και τους πρόσφυγες οι οποίοι όσο βρισκόντουσαν στον χώρο τον πρόσεχαν και τον καθάριζαν, ως μόνιμος κάτοικος αυτού του νησιού αλλά και ως εθελόντρια με προσβάλει! Τόσες μέρες δεν είδαμε καμιά άλλη έκκληση από σας».

Και εδώ η ανάρτηση του δημάρχου η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 01.00 το μεσημέρι, αμέσως μετά το κλείδωμα του δημοτικού κάμπινγκ:

charchalakis

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + six =