diego maradona

Aπό το πρώτο λεπτό της 25ης Νοεμβρίου 2021, μόλις ξεκίνησε η μέρα του πρώτου έτους χωρίς τον Μαραντόνα στη Γη, η Αργεντινή…έσκυψε πάνω από τον Ντιέγκο με απόλυτη τρυφερότητα. Με τεράστια αγάπη, απέραντη.

Η ποδοσφαιρική λίγκα της Αργεντινής, παίκτες και διάφορες ομάδες όπου άφησε το μοναδικό του στίγμα έδειξαν απόλυτη αγάπη για τον Ντιέγκο. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ότι τον αγαπούν με την καρδιά τους.
Ο Μαραντόνα πέθανε μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά είναι…ζωντανός.

Τα πρώτα μηνύματα άρχισαν να…εκτοξεύονται από τις 00.01 της Πέμπτης της Αργεντινής.
«Θα μας λείπεις σε όλη μας τη ζωή. Θα ζεις για πάντα σε κάθε ποδοσφαιριστή. Είσαι αιώνιος», έγραψε η λίγκα της Αργεντινής, ανεβάζοντας ένα βίντεο με αυτή την αξέχαστη εικόνα του Μαραντόνα να παίζει με μια υδρόγειο στο San Paolo της Νάπολη.

Μηνύματα και από τους παίκτες:
«Ντίεγκο, πάντα θα μας λείπεις», του λέει ο Γκαμπριέλ Φλορεντίν από την Αρχεντίνος Τζούνιορς. «Ντιέγκο, δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτέ», διαβεβαίωσε ο Αγκουστίν Αλμέντρα από την Μπόκα Τζούνιορς. «Ντιέγκο, το ποδόσφαιρό σου είναι παρόν», ολοκλήρωσε ο Μαξιμιλιάνο Ροντρίγες από τη Νιούελς.

Σειρά των συλλόγων: «Πέρασε στην αιωνιότητα. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα 10. Αιώνιος Ντιέγκο», έγραψε η Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ η Μπόκα ανέφερε: «Δεν έφυγες ποτέ. Είστε στην καρδιά κάθε φιλάθλου. Αιώνιος Ντιέγκο».
Η Νιούελς Ολντ Μπόις ολοκλήρωσε: «Πάντα μας λείπεις. Αιώνιος Ντιέγκο». Τον θυμήθηκε επίσης και η Χιμνάσια Λα Πλάτα: «Μας λείπεις πολύ, Ντιέγκο».

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του από καρδιακό επεισόδιο, νικημένος από υπερβολές και εθισμούς, το είδωλο της Αργεντινής δεν έπαψε ποτέ να λαμβάνει τιμές.

Στην Αργεντινή, αγάλματα, μνημεία, δεκάδες τοιχογραφίες, παρουσιάζονται εδώ και ένα χρόνο σε αρκετές πόλεις της χώρας και εργατικές γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Τα αφιερώματα κορυφώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου, 61 χρόνια από τη γέννησή του.

Η Ντάλμα, η δεύτερη κόρη (34 ετών) του Μαραντόνα, είπε ότι ήταν ευγνώμων για αυτά τα αφιερώματα, αλλά δεν ήθελε να συμμετάσχει επειδή αυτή η 25η Νοεμβρίου σηματοδοτεί «τη χειρότερη μέρα της ζωής της», μια ημέρα «δεν πρέπει να μνημονεύεται ούτε να γιορτάζεται.»
Ετσι ίσως όχι άδικα η La Nacion έγραψε : «Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο Ντιέγκο, ο δημιουργός της ευτυχίας, συνεχίζει επίσης να προκαλεί πόνο».

Μνημείο του Μαραντόνα στις όχθες του ποταμού με ελεύθερη πρόσβαση

«Σήμερα, μια από τις τελευταίες επιθυμίες σου αρχίζει να πραγματοποιείται… ».

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Μαραντόνα, ο λογαριασμός Instagram του διάσημου Αργεντινού (τον οποίο διαχειρίζονται τα παιδιά του) δημοσίευσε ένα μήνυμα με ένα ειδικό αίτημα: τη δημιουργία ενός μνημείου στην πόλη του Μπουένος Άιρες, ώστε οι θαυμαστές να έχουν χώρο να πάνε να εκφράσουν την αγάπη τους για τον Ντιέγκο.

Από τις 25 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, οι… θαυμαστές του Μαραντόνα, δεν έχουν ένα μέρος να πάνε για να θυμηθούν το είδωλό τους, ένα μέρος για να αφήσουν κάτι να τον ευχαριστήσουν για όσα έκανε. Τα λείψανά του είναι θαμμένα σε ένα ιδιωτικό νεκροταφείο Μπέλα Βίστα, που δεν είναι προσβάσιμο σε άλλα άτομα εκτός από την οικογένειά του ή τους φίλους του.

Γι’ αυτό τα παιδιά του Ντιέγκο υπέβαλαν αυτό το αίτημα ενώπιον του Νομοθετικού Σώματος της πόλης του Μπουένος Άιρες.

Το δημοσιευμένο κείμενο, το οποίο υπογράφει ο Σεμπάστιαν Μπαλιέτο (διαχειριστής της κληρονομιάς του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Μεξικό 1986) κάνει λόγο «για τα απαραίτητα μέσα για να καταστεί δυνατή η προβολή και η θέση του Μνημείου του Μαραντόνα».

«Ένας τόπος αιώνιας ανάπαυσης όπου μπορεί κανείς να τον επισκεφτεί και να λάβει την αναγνώριση και την αγάπη των εκατομμυρίων ανθρώπων που την εκφράζουν καθημερινά μέσω των διαφόρων μέσων ενημέρωσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Θα είναι χώρος ελεύθερης πρόσβασης, προσκυνήματος και συνάντησης με τη φύση στις όχθες του ποταμού. Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του και από τη βαθιά οδύνη που προκαλεί η απώλειά του, οι κληρονόμοι του επιθυμούν να τον τιμήσουν», καταλήγει το κείμενο που δημοσιεύτηκε σήμερα.

 A. Bαζογιάννης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × three =