katafygio-petaloudes-texas

Ένα καταφύγιο πεταλούδων στο Νότιο Τέξας θα κλείσει επ′ αόριστον λόγω θεμάτων ασφάλειας, αφού στοχοποιήθηκε επανειλημμένα από οπαδούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με την κατηγορία ότι διακινεί ανθρώπους.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει το πάρκο, αλλά θα συνεχίσει να πληρώνει το προσωπικό για το άμεσο μέλλον», λέει η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Πεταλούδων, Μαριάννα Τρεβίνιο-Ράιτ.

«Το πρωταρχικό μέλημα του διοικητικού συμβουλίου είναι η ασφάλεια του προσωπικού, των μελών και των επισκεπτών», προσθέτει. «Γι’ αυτόν τον λόγο, πήραν την απόφαση να κλείσουν το κέντρο για το άμεσο μέλλον, ενώ αναζητούν συμβουλές από ειδικούς και διαμορφώνουν ένα σχέδιο που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά μας και τη δημόσια ασφάλεια προχωρώντας».

Το πάρκο πεταλούδων, το οποίο πρωτοστάτησε κατά των προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ για ανέγερση τμημάτων ενός τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κοντά στο φυσικό καταφύγιο 100 στρεμμάτων στο Μίσιον του Τέξας, έχει ιστορία χρόνων σε δικαστικές διαμάχες με την πρώην κυβέρνηση και τους συμμάχους της στο κίνημα «Κατασκευάζουμε το Τείχος», καθιστώντας το διαρκή στόχο παρενόχλησης.

Το καταφύγιο έκλεισε από την Παρασκευή έως την Κυριακή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης «We Stand America» που έγινε εκεί κοντά, από μέλη του QAnon και υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η Τρεβίνιο-Ράιτ είπε ότι έλαβε μια προειδοποίηση από έναν γνωστό της που ασχολείται με την πολιτική των Ρεπουμπλικανών να είναι «οπλισμένη ανά πάσα στιγμή» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, επειδή αυτή και το πάρκο θα ήταν στόχος για τους παρευρισκόμενους.

Το πάρκο άνοιξε ξανά τη Δευτέρα και την Τρίτη μόνο για τα μέλη, αλλά τώρα θα κλείσει τόσο για τα μέλη όσο και για το υπόλοιπο κοινό εν μέσω συνεχιζόμενων φόβων για την ασφάλεια του προσωπικού και των θαμώνων του.

Τη Δευτέρα, η Τρεβίνιο-Ράιτ είχε αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Πεταλούδων, θα έπρεπε «να αποφασίσει εάν θα μείνουμε ανοιχτοί ή όχι λόγω της τρομοκρατίας που όλοι αυτοί οι πολιτικοί πράκτορες προσπαθούν να ξεσηκωθούν εναντίον μας».

Ένας εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος επιβεβαίωσε ότι η Τρεβίνιο-Ράιτ είχε έρθει σε επαφή με την αστυνομία σχετικά με τις ανησυχίες της. Είπε ότι οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να κάνουν τυπικές κοινοτικές περιπολίες. «Ο χρόνος απόκρισής μας είναι γρήγορος», λέει.

Μετά από δημοσιεύματα ειδήσεων σχετικά με την απόφαση του κέντρου πεταλούδων να κλείσει για το Σαββατοκύριακο, αρκετοί συμμετέχοντες στην εκδήλωση “We Stand America”, τράβηξαν και δημοσίευσαν πλάνα κοντά στην πινακίδα του Εθνικού Κέντρου Πεταλούδων.

Μια Ρεπουμπλικανή υποψήφια για το Κογκρέσο από τη Νότια Καρολίνα, δημοσίευσε ένα βίντεο με την ίδια και τις Women Fighting for America, κοντά στην πινακίδα, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κανένα στοιχείο «απειλής» εναντίον του κέντρου.

Ένα άλλο βίντεο αναρτήθηκε το Σαββατοκύριακο από τον Μπεν Μπεργκάμ, ανταποκριτή της Real America Voice, ενός ακροδεξιού ειδησεογραφικού ιστότοπου που φιλοξενεί επίσης το podcast «War Room» του Στιβ Μπανόν.

Σε αυτό, κρατά ένα παιδικό παπούτσι με την ταμπέλα του κέντρου πεταλούδων στο βάθος, υποστηρίζοντας ότι το παπούτσι ανήκει σε ένα από «ένα από τα παιδιά που διακινήθηκαν».

Ένας εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος της Αποστολής είπε ότι πραγματοποιούνται διελεύσεις χωρίς έγγραφα σε πολλούς κόμβους κατά μήκος των συνόρων κοντά στο πάρκο και ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει συγκεκριμένη δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του κέντρου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 4 =