pliromes

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις-πλημμύρες (“Αθηνά”) που σημειώθηκαν στο πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου 2021 σε καστανοκαλλιέργειες και σε μηλοκαλλιέργειες στην Π.Ε. Λάρισας (συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Δήμου Αγιάς) διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις για την τεκμηρίωση των ζημιών, έγιναν 16 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 896 δηλώσεις ζημιάς, τονίζει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος.

Διενεργήθηκαν συνολικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής και το έργο των εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε. Παράλληλα, γίνεται η συγγραφή των πορισμάτων και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή η κοινοποίηση των πορισμάτων και εν συνεχεία η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους δικαιούχους παραγωγούς, μετά τη διασταύρωση με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2021.

Η καταβολή των αποζημιώσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου 2022. Τονίζεται, δε, το γεγονός ότι πλέον η καταβολή των αποζημιώσεων ξεκινά την ίδια χρονιά που συμβαίνει το ζημιογόνο αίτιο και ολοκληρώνεται το αργότερο αρχές της επόμενης, σε αντίθεση με την πρακτική προηγούμενων ετών που η καταβολή ολοκληρωνόταν στο τέλος του επομένου έτους, δηλαδή ως και 17 μήνες αργότερα.

Δείτε εδώ την απάντηση Στύλιου

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 3 =