Ταλιμπάν: Οι γυναίκες θα μπορούν να φοιτούν στο πανεπιστήμιο, αλλά όχι σε μικτές τάξεις

Ο προσωρινός υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι οι γυναίκες θα μπορούν να φοιτούν στα πανεπιστήμια, αλλά όχι σε μικτές τάξεις, καθώς το νέο καθεστώς θέλει να προτείνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ισλαμικό και ορθολογικό».

Αφότου κατέλαβαν την Καμπούλ, στα μέσα Αυγούστου, οι Ταλιμπάν προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα ανοίγματος στον κόσμο και εκσυγχρονισμού, σε αντιδιαστολή με το βίαιο, φονταμενταλιστικό καθεστώς που είχαν εγκαθιδρύσει την πενταετία 1996-2001. Την περίοδο εκείνη απαγορευόταν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι Αφγανοί «θα μπορούν να συνεχίσουν τις ανώτατες σπουδές τους τηρώντας τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο), χωρίς να αναμιγνύονται οι γυναίκες με τους άνδρες» είπε ο υπουργός Αμπντούλ Μπάκι Χαζάνι, ο οποίος μετείχε σε μια συνεδρίαση της Λόγια Τζίργκα, του «Μεγάλου Συμβουλίου» των δημογερόντων. Οι Ταλιμπάν θέλουν να δημιουργήσουν «ένα ισλαμικό και ορθολογικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνο με τις ισλαμικές, εθνικές και ιστορικές αξίες μας από τη μία, το οποίο θα είναι σε θέση να ανταγωνίζεται (τα προγράμματα) άλλων χωρών», διευκρίνισε.

Τα κορίτσια θα σπουδάζουν ξεχωριστά από τα αγόρια και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως άλλωστε συνέβαινε μέχρι και σήμερα σε μεγάλο μέρος της συντηρητικής χώρας.

Στη συνεδρίαση της Λόγια Τζίργκα, που έγινε στην Καμπούλ παρουσία και άλλων αξιωματούχων των Ταλιμπάν, δεν μετείχε καμία γυναίκα. Μια εργαζόμενη σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας έγραψε στο Twitter ότι το υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης των Ταλιμπάν συμβουλεύτηκε μόνο άνδρες καθηγητές και σπουδαστές αναφορικά με το θέμα της επανέναρξης των μαθημάτων.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:01:53

Μεγάλη αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο της Πάρου

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης...

Ο Νίκος Ζωιδάκης ξεσηκώνει τα Κύθηρα: Αυθεντικό γλέντι μέχρι το πρωί στα Μητάτα

Ένα από τα πιο αναμενόμενα παραδοσιακά ξεφαντώματα του φετινού...

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για τη στάθμευση και την κυκλοφορία: «Καθημερινοί έλεγχοι από την Αστυνομία»

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι...
00:06:37

Ξημερώνει στην Παλαιόπολη: Ένα εντυπωσιακό βίντεο-ύμνος στη γη της Αφροδίτης

Ένα εντυπωσιακό ψηφιακό ταξίδι στην Παλαιόπολη των Κυθήρων παρουσιάζει...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img