a laboratory worker takes a swab test

Μετά από μια «μικρή» εισβολή τού Κορονοϊού στα Κύθηρα, το νησί μας εδώ και πολύ καιρό είναι ελεύθερο της νόσου. Αξίζουμε κάποιον έπαινο, γιατί στην πράξη δείχνουμε υπευθυνότητα και ο λογισμός μας κυριαρχείται από της επιστήμης τα προστάγματα και όχι από ανεύθυνες κραυγές που δυστυχώς κι αυτές υπάρχουν. Το «μικρή» στο εισβολή το έθεσα σε εισαγωγικά, γιατί μικρή ήταν μόνο αριθμητικά. Γι’ αυτούς τους λίγους που νόσησαν δε ήταν καθόλου μικρή και ασφαλώς ήταν τεράστια για την οικογένεια που έχασε προσφιλή και αγαπητή σε όλους μας συμπατριώτισσα.

Στα πλαίσια του «μένουμε ασφαλείς» πολύ σωστά και πρωτοποριακά ο Δήμος και το Νοσοκομείο μας φρόντισαν να υπάρχει η δυνατότητα να εκτελούνται τεστ που ανιχνεύουν τον Κορονοϊό σε όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται στα Κύθηρα. Το τεστ φυσικά είναι προαιρετικό, όμως ορθό είναι όλοι μας να νιώθουμε την ευθύνη να κρατούμε το νησί μας αλώβητο από τον φονικό ιό. Με αυτή την πρακτική μας θα κερδίσουμε τον πολύτιμο τίτλο τού ασφαλούς προορισμού. Όχι να αποφεύγουμε, λοιπόν, μα να προστρέχουμε να κάνουμε αυτό το τεστ, για το δικό μας καλό, το καλό των οικογενειών μας, για το καλό όλων μας. Αυτό μας λένε οι ειδικοί, αυτό επιδιώκουν όλοι οι τόποι.

Η θαλασσινή πατρίδα μας στον τομέα αυτού τού ελέγχου έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Ας μη το περιφρονούμε. Καλό είναι οι επιβάτες να ενημερώνονται πριν τη αποβίβαση όχι μόνο ότι υπάρχει το τεστ, μα και το πόσο χρήσιμο είναι. Δεν είναι χρήσιμο μόνο όταν κάποιος βρίσκεται να είναι φορέας, σας βεβαιώνω ότι ίσως πιο χρήσιμο να είναι όταν το αποτέλεσμα δείχνει πως κανείς από τους επιβάτες δεν βρέθηκε θετικός. Μα αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να εξαχθεί αν όλοι οι επιβάτες δεν ενδιαφερθούν να το κάνουν.

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + 9 =