Με τα “Μήλα” φέτος η Ελλάδα στα Όσκαρ

H ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Όσκαρ, για να διεκδικήσει το βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού, η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε κατά πλειοψηφία τη συγκεκριμένη ταινία μυθοπλασίας «για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει».

Το ΥΠΠΟΑ υποστηρίζει πως θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Τα «Μήλα», η πρώτη ταινία του Χρήστου Νίκου, κέρδισαν πρόσφατα βραβείο σεναρίου, το οποίο υπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Σταύρος Ράπτης, στο 56ο Φεστιβάλ του Σικάγου.

Σε λίγες μέρες το φιλμ, που θα βγει τον Νοέμβριο από τη Feelgood, θα ταξιδεύσει για την ελληνική του πρεμιέρα στο 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου διεκδικεί βραβείο καθώς συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα.

Θυμίζουμε ότι η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, έκλεψε και την καρδιά της Κέιτ Μπλάνσετ, που μπήκε executive producer για να την προωθήσει στην Αμερική.

Η υπόθεση

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Υπό έλεγχο πυρκαγιά στα Κύθηρα: Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία...

Επίσκεψη της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου στο Νοσοκομείο

Με την επίσκεψη της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου...

«À la cuisine!»: Το Γυμνάσιο Κυθήρων «μίλησε» γαλλικά μέσα από τις γεύσεις

Μια ξεχωριστή, βιωματική εμπειρία έζησαν οι μαθητές της Β’...

Καψάλι – Τουριστική εκκίνηση με σοβαρά ερωτηματικά και ελλείψεις

Με μια καυστική παρέμβαση, ο κάτοικος Καψαλίου Γιώργος Σάμιος...

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Γιορτάζει τον Όσιο Θεόδωρο στο Νέο Φάληρο

Πιστοί σε ένα έθιμο που κρατά ζωντανό τον συνδετικό...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img