Η πιστοποίηση Terra Vita – Αγροτική Παράδοση & Βιοποικιλότητα συνεχίζει το ταξίδι της, αυτήν τη φορά στην Αθήνα, δίνοντας το παρών στη Food Expo 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς. Η συμμετοχή της πιστοποίησης πραγματοποιείται υπό τη σκέπη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία θα φιλοξενήσει εκθέτες με τοπικά προϊόντα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

Τα πιστοποιημένα Terra Vita, λημνιά προϊόντα της Οικογένειας Ποριάζη (παξιμάδια, αλεύρι, φλωμάρια και τραχανάς) και τα τυροκομικά προϊόντα Λήμνου Σταφύλη (μελίχλωρο και καλαθάκι), όπως και το ελαιόλαδο του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Κυθήρων θα παρουσιαστούν σε περισσότερους από 40.000 επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου και της εστίασης. Στόχος είναι να εντυπωσιάσουν τους γευστικούς κάλυκες των επισκεπτών και να αναδείξουν την τοπική γαστρονομική αυθεντικότητα, την καινοτομία και την αειφόρο παραγωγή.

Το MedINA, αναπτύσσοντας το οικοσύστημα της πιστοποίησης Terra Vita, υποστηρίζει τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, τα οποία παράγονται με παραδοσιακές και αειφόρες πρακτικές. Συμβάλλει έτσι στη διαμόρφωση ενός αειφόρου αγροδιατροφικού μέλλοντος, προάγοντας την τοπική γαστρονομική ταυτότητα και ενδυναμώνοντας τους παραγωγούς.

Οι επισκέπτες στον χώρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και στο περίπτερο της πιστοποίησης Terra Vita, θα γευθούν μοναδικά τοπικά προϊόντα και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε γεύση και αγροδιατροφική παράδοση!

H προώθηση της πιστοποίησης Terra Vita και των πιστοποιημένων προϊόντων υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του έργου «Terra Graeca: Small Farm to Market».

Περισσότερες πληροφορίες και σύνδεσμοι:

Το πρόγραμμα «Terra Graeca: Small Farm to Market» στοχεύει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση των αγροτών στη Λήμνο και τα Κύθηρα και την αειφόρο ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα των νησιών αυτών. Με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση οραματιζόμαστε τις τοπικές κοινότητες να ευημερούν σε παραγωγικά και υγιή αγροοικοσυστήματα γεμάτα ζωή! Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα MedINA

Το πρόγραμμα «Terra Kytheria – Βιώσιμη Γεωργία στα Κύθηρα» έχει σκοπό την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών και την ανάδειξη του κυθηραϊκού ελαιόλαδου. Στηρίζεται σε ένα σύστημα καλλιέργειας και πιστοποίησης, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις τοπικές μεθόδους και διατηρεί τη βιοποικιλότητα και τα παραδοσιακά αγροτικά τοπία του νησιού. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ποταμού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδίου, και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα MedINA, Ιστοσελίδα ΚΙΠΑ, Ιστοσελίδα Terra Lemnia

Η πιστοποίηση Terra Vita – Αγροτική Παράδοση και Βιοποικιλότητα αφορά τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα με παραδοσιακές μεθόδους αγροτικής διαχείρισης, οι οποίες ωφελούν τη βιοποικιλότητα και το τοπίο, προάγοντας παράλληλα την τοπική ταυτότητα των περιοχών. Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα Terra Vita

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × four =