kafeneio

Ανέκαθεν απεχθανόμουν τις «κουβέντες καφενείου», που λέμε.
Γιατί ξεκινούν με μια δόση αλήθειας, αλλά σχεδόν πάντα καταλήγουν ως «χαλασμένο τηλέφωνο».

Βέβαια, ορισμένες φορές έχουν την χρησιμότητά τους. ‘Όπως, αν θέλεις να περάσεις το μήνυμά σου, αφήνεις να διαρρεύσει το κουτσομπολιό στο καφενείο και σε χρόνο ρεκόρ αυτό θα βρει τον αποδέκτη του. Πλάγιος τρόπος, αλλά αποτελεσματικός.

Πάμε λοιπόν να παίξουμε μπαλίτσα αφού οι περισσότεροι αρεσκόμαστε στις κουβέντες αυτές.

Πες ότι εγώ έχω την τύχη να ζω σε ένα μεγάλο σπίτι, ειδικά διαμορφωμένο να φιλοξενεί πολλά άτομα. Πες ότι συγκατοικώ με δυο επαγγελματίες μάγειρες εξοπλισμένους με μαχαίρια τα οποία ακονίζουν ακόμη και στον ύπνο τους και τεμαχίζουν με ακρίβεια μέχρι και το πιο σκληρό δέρμα δεινοσαύρου που θα μπορούσε να υπάρξει στη γη. Πες ότι ένας ακόμα συγκάτοικός μου αν εφαρμόσει όλες τις τεχνικές που γνωρίζει σε περίπτωση που αποφασίσεις να του επιτεθείς, δυστυχώς οι μελλοντικές σου απόπειρες για καριέρα ως αρτιμελές μανεκέν στις διεθνείς πασαρέλες θα αποτύχουν παταγωδώς. Πες ότι ακόμα δύο συγκάτοικοί μου, ο ένας πλαγιάζει με την κυνηγετική καραμπίνα δίπλα του και στο σημάδι ξεπερνά ακόμη και τον Γουλιέλμο Τέλλο και ο άλλος διαθέτει ειδική συσκευή σόναρ εμφυτευμένη στο κρανίο του που του δίνει την εντολή ό,τι κινείται να το εκτελεί. Επιπροσθέτως πες ακόμη, ότι η ειδικά εκπαιδευμένη αυλή μου αποτελείται από σκύλο και γάτα 2 σε 1, ένα μοναδικό ζώο στην ιστορία της ανθρωπότητας με ακτίνες λέιζερ στα μάτια που υπνωτίζουν κάθε τυχοδιώκτη.

Δεν το συζητώ για εμένα. Δεν κοιμάμαι σχεδόν ποτέ και παρακολουθώ 24 ώρες την ημέρα σεμινάρια επιβίωσης σε αδιανόητες συνθήκες.

Το σπίτι αυτό φυσικά και είναι εξοπλισμένο με κάμερες που ούτε φαντάζεσαι ότι υπάρχουν και κυρίως το πού υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι δεν είμαστε τόσο αφελείς ώστε να κρατούμε χρήματα και τιμαλφή στο σπίτι.

Πάμε λοιπόν στις τελευταίες κλοπές που έχουν σημειωθεί στο νησί.
Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν διαθέτουν αυτές τις σπουδαίες ικανότητες. Σε ένα σπίτι μπορεί να κοιμάται μια ανυποψίαστη, μόνη και απροστάτευτη ηλικιωμένη όπως εκείνη της τελευταίας κλοπής που σημειώθηκε.

Θα ήθελα λοιπόν να μου απαντηθεί το εξής ερώτημα. Αληθεύει ότι όταν η ηλικιωμένη κυρία τηλεφώνησε τη νύχτα στο τμήμα, της απάντησαν ότι δεν μπορούν να τη βοηθήσουν παρά μόνο το πρωί διότι υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός υπάλληλος που καλύπτει την βραδινή βάρδια και αδυνατεί να εγκαταλείψει το τμήμα;

Ποιο πρωτόκολλο μας προστατεύει αυτή τη στιγμή από τις διαρρήξεις των τελευταίων ημερών;

Και ποιο πρωτόκολλο θα μας προστατέψει όταν ορισμένοι πάρουμε το νόμο στα χέρια μας;

Το καφενείο δημιουργείται εφόσον δεν είναι διαθέσιμες και εφαρμόσιμες άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Ορίστε λοιπόν τα ερωτήματα που γεννώνται στα καφενεία που έχουν δημιουργηθεί.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 5 =