κάλπη εκλογές

Με ανάρτηση στο Facebook η ομάδα Ελεύθερα Κύθηρα σχολιάζει αρνητικά την χθεσινή ανακοίνωση του Δ.Σ του ΝΑΟΚ. Τι είχε συμβεί όμως; Η ομάδα ανακοίνωσε χθες Τρίτη 1 Αυγούστου ότι θα διοργανώσει κονσέρτο με φαγητό σε γνωστή επιχείρηση των Κυθήρων κάνοντας αναφορά στο Ναυτικό Όμιλο, τον οποίο θα ενίσχυε με τα συγκεκριμένα έσοδα(!). Σύμφωνα με χθεσινές απογευματινές πληροφορίες η χρήση, αναφορά του τίτλου του Ναυτικού Αθηλτικού Ομίλου Κυθήρων καθώς και η πρόθεση ενίσχυσης δεν είχε γίνει γνωστή στο Δ.Σ του Ομίλου, ούτε είχε παρθεί κάποια σχετική απόφαση αποδοχής.

Πώς αντέδρασε ο Ν.Α.Ο.Κ

Μετά από αυτά, αργά χθες το βράδυ ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κυθήρων έκανε την εξής ανακοίνωση: «Το Δ.Σ του ΝΑΟΚ ευχαριστεί όσους στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια του, αλλά διευκρυνίζει ότι η εκδήλωση που διοργανώνεται από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη δεν τελεί υπό την αιγίδα του. Εκ του αθλητικού νόμου και του καταστατικού σκοπού ουδεμία πολιτική ανάμειξη του σωματείου επιτρέπεται. Απόφαση του Δ.Σ είναι ο ΝΑΟΚ να απέχει αό οποιαδήποτε εκδήλωση έχει πολιτική χροιά από οποιαδήποτε παράταξη».

Τα Ελεύθερα Κύθηρα κατηγορούν μέλη του ΔΣ του ΝΑΟΚ χωρίς να τα κατονομάζουν

Σήμερα η ομάδα «Ελεύθερα Κύθηρα» απάντησε σε έντονο ύφος, χαρακτηρίζοντας άστοχη την ανακοίνωση του ΝΑΟΚ και τον κατηγορεί ότι μέλη του Δ.Σ (χωρίς να τα κατονομάζει), που τυγχάνει να πολιτεύονται παρεμβαίνουν για μικροπαραταξιακά οφέλη. Διαβάστε όμως την ανακοίνωση:

«Ο πραγματικός Δήμος Κυθήρων είναι οι συλλογικότητες του. Η ομάδα Ελεύθερα Κύθηρα είμαστε ελεύθεροι μη κομματοποιημένοι ενεργοί πολίτες και – όπως όλα όσα δημόσια πράττουμε – το πρωτότυπο event που διοργανώνουμε έχει σαφέστατη πολιτική χροιά: να δείξει ότι η θεσμική αυτοδιοίκηση οφείλει να ενθαρρύνει και να στηρίζει με κάθε τρόπο τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες που συναπαρτίζουν την πραγματική αυτοδιοίκηση των Κυθήρων.

Θεωρούμε ιδιαίτερα άστοχη την ανακοίνωση του ΔΣ του ΝΑΟΚ (με την οποία δηλώνει οτι η συγκεκριμένη εκδήλωση «δεν τελεί υπό την αιγίδα» του και οτι «το ΔΣ θα απέχει») καθώς δεν ζητήσαμε την αιγίδα, ούτε καλέσαμε το ΔΣ του ΝΑΟΚ να συμμετάσχει. Αντίθετα, η ανακοίνωση δυσφημεί και άρα υπονομεύει την επιτυχία της εκδήλωσης, δηλαδή στερεί πόρους και προκαλεί ζημία στον ΝΑΟΚ.

Εν τέλει αυτή η ανακοίνωση εφαρμόζει ακριβώς αυτό που υποτίθεται ότι καταγγέλλει. Αποδεικνύεται ότι μέλη του ΔΣ του ΝΑΟΚ που τυγχάνει να πολιτεύονται, παρεμβαίνουν στα εσωτερικά του, για το μικροπαραταξιακό τους συμφέρον ακόμα και σε βάρος των ίδιων των συμφερόντων του.

Οι δράσεις μας θα διευρυνθούν προς όλους τους συλλόγους και φορείς των νησιών μας. Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το όραμα του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου μας. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την εκδήλωση για (και όχι από) τον ΝΑΟΚ θα διατεθεί προς αυτόν. Εκτός φυσικά και εάν δεν τα αποδέχονται, οπότε θα παραδοθούν σε άλλον φορέα.

Σεβόμαστε και πιστεύουμε σε όλα τα ενεργά σωματεία. Με θετική ενέργεια και προσφορά κάθε είδους, είμαστε σύμμαχοι με όλα τα ΔΣ».

Ερωτήματα για τον τρόπο της χρηματοδότησης που θα ακολουθήσουν τα Ελεύθερα Κύθηρα σε νομικά πρόσωπα όπως το ΝΑΟΚ

Ερωτήματα προκαλεί στην κοινή γνώμη ο τρόπος που θα ακολουθήσει η ομάδα «Ελεύθερα Κύθηρα» για να υποστηρίξει, και μάλιστα… άνευ αδείας το Ναυτικό Όμιλο.

Πρώτον, εκ της νομοθεσίας που διέπει τις δημοτικές εκλογές στην χώρας μας, δεν προβλέπεται για τους εκλογικούς συνδυασμούς να χρηματοδοτούν ιδιωτικά ή δημόσια νομικά πρόσωπα.

Δεύτερον, αν η ομάδα «Ελεύθερα Κύθηρα» δεν χρησιμοποιήσει τον ειδικό αυτοτελή Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) που συνδέεται με το όνομα του συνδυασμού (ο οποίος ισχύει για όλη τη διάρκεια της περιφερειακής και δημοτικής περιόδου και έχει συγκεκριμένο σκοπό), τότε τι θα κάνει; Θα χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο ΑΦΜ για να χρηματοδοτήσει τον Ναυτικό Όμιλο ή εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο νομικό πρόσωπο; Έχει γίνει αντιληπτό στους υποψηφίους των Ελεύθερων Κυθήρων ότι οι οικονομικές δραστηριότητες δεν επιτρέπονται στους εκλογικούς συνδυασμούς;

Τρίτον, και στην περίπτωση της διοργάνωσης αθλητικού event ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί χρηματικό έπαθλο €500 (τίθεται και ζήτημα ευγενούς άμιλλας και αθλητικού ιδεώδους…). Ποιος νόμος, εκλογικός ή μη, προβλέπει ότι δημοτικός συνδυασμός μπορεί να μοιράζει χρηματικά ποσά σε πολίτες;

Τα παραπάνω σημεία μπορούν εύκολα να σχολιαστούν χωρίς συνέπειες, σε ένα καφέ, μια πλατεία, ή κάτω από μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεδομένου όμως ότι αύριο ο εκάστοτε υποψήφιος θα κληθεί να διοικήσει έναν Δήμο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα είναι υπόλογος απέναντι στην διοικητική και φορολογική νομοθεσία που εφαρμόζεται από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Επισυνάπτονται παρακάτω οι αφίσες που προαναγγέλλουν τα συγκεκριμένα event.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ