Συγκλονιστικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας τα τελευταία 24ωρα. Οι άνθρωποι αυτοί που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, που κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα υπάρχοντα και τις ζωές τους, που βρέθηκαν χωρίς εστία και ρούχα από τη μία στιγμή στην άλλη, το έχουν βάλει σκοπό να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν την περιοχή τους.

Ανάμεσα στις συγκλονιστικές εικόνες που παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με τους ανθρώπους που σχηματίζουν αλυσίδες για να πέσουν στην άνιση μάχη με τις φλόγες, άλλες από ζωάκια που κατάφεραν να βγουν ζωντανά από την κόλαση, από τους εξουθενωμένους πυροσβέστες που ξαποσταίνουν στο δρόμο για να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, ηλικιωμένες που κλαίνε, γίναμε μάρτυρες μιας σπαρακτικής στιγμής ανάμεσα στη ρεπόρτερ Ευλαμπία Ρέβη και έναν ηλικιωμένο κάτοικο του χωριού Γαλατσώνα, που βρίσκεται στα περίχωρα της Ιστιαίας.

Η δημοσιογράφος του OPEN που μαζί με τους συναδέλφους της καταγράφουν νυχθημερόν τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα και που δίνουν φωνή στους κατοίκους που θέλουν να εκφράσουν την απελπισία, τη θλίψη και την οργή τους, συνομίλησε on air με τον άντρα, τον οποίο συμβούλευσε να εγκαταλείψει την περιοχή καθώς ο ίδιος όπως φαίνεται αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

“Και πού να πάω; Φοβάμαι. Όχι για τον εαυτό μου, για το σπίτι μου φοβάμαι”, απαντά ο ηλικιωμένος, του οποίου η φωνή βγαίνει με δυσκολία.

Στη συνέχεια, γινόμαστε μάρτυρες μιας απόλυτα ανθρώπινης αλλά και συγκλονιστικής ταυτόχρονα στιγμής. Δημοσιογράφος και κάτοικος του χωριού αγκαλιάζονται και ξεσπούν σε λυγμούς.

Μαζί τους και εμείς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + 1 =