Σύσκεψη στο Μαξίμου το μεσημέρι για την επισιτιστική ασφάλεια της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει τη Δευτέρα στις 13:00, κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τον επισιτιστικό εφοδιασμό και την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να εξεταστούν τυχόν ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, σε είδη διατροφής και γενικά πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας τη σημερινή σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση απασχολεί την κυβέρνηση αν και όπως επισήμανε «δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια κρίση».

«Επισιτιστικός κίνδυνος δεν υφίσταται για τη χώρα μας», τόνισαν και πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αποτροπή κάθε επισιτιστικού κινδύνου.

H σύσκεψη ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργαντά θα επικεντρωθεί επίσης σε δυο ακόμη ζητήματα.

Το πρώτο αφορά την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαθέσει 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων.

Δεύτερο, εξίσου σημαντικό ζήτημα, είναι η τιμή των λιπασμάτων, η οποία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img