syriza

Με μιαν εξόχως επιθετική ανακοίνωση, η ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου) Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορεί την κυβέρνηση για το ότι δεν μερίμνησε για την έγκαιρη παραλαβή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα λειτουργούσε υποστηρικτικά στην νέα πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρεώνει στην κυβέρνηση το ότι άφησε όλους αυτούς τους μήνες ανοχύρωτα τα σχολεία, ενώ μιλά για “φιάσκο” στην προμήθεια του ήδη υπάρχοντος υλικού για παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε πολλές περιπτώσεις αυτό προέρχεται από δωρεές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Νεο φιάσκο της κυβέρνησης: «καλό Φλεβάρη» ο εξοπλισμός για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Μετά το σφυροκόπημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί τον κυβερνητικό εφησυχασμό, προ και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ειδικότερα στην εκπαίδευση, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων για τον αποκλεισμό μαθητών από την τηλεκπαίδευση, είπε ότι θα ζητήσει από την υπουργό Παιδείας να επιταχύνει τη διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές που αδυνατούν να τον προμηθευτούν λόγω οικονομικής στενότητας.

Λίγη ώρα πριν, το υπουργείο Παιδείας πληροφορούσε πως ο εξοπλισμός θα φτάσει στα σχολεία «καλό Φλεβάρη», αν και η τηλεκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα σε λίγες ώρες, πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας συντονίστηκαν «επιτελικά» και το απόγευμα διόρθωσαν -στα λόγια- το σχεδιασμό που το υπουργείο ανακοίνωσε το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση σπατάλησε 8 μήνες, αφήνοντας υγειονομικά ανοχύρωτα τα σχολεία και υφαίνοντας το αφήγημα πως οι σχολικές τάξεις δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης. Σήμερα τα σχολεία κλείνουν και εφαρμόζεται τηλεκπαίδευση τύπου Cisco, με την υπουργό Παιδείας να ομολογεί πως όλο αυτό το διάστημα δε δαπάνησε ούτε 1€ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Πέρα από κάποιες συσκευές που εξασφαλίστηκαν μέσω δωρεών και μοιράστηκαν στην αναλογία 1 έως 3 ανά σχολείο (!), δεν έχουν εξασφαλιστεί φορητοί υπόλογιστές για το σύνολο των αδυνατούντων μαθητών. Πρόκειται για ακόμη ένα φιάσκο, εφάμιλλο αυτών που παράγει πλέον καθημερινά το υπουργείο Παιδείας.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί μαθητές «βλέπουν» την τηλεκπαίδευση που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου, κυριολεκτικά εξ αποστάσεως. Και η κυβέρνηση τα τιμωρεί με απουσίες! Μετά από αυτό το νέο ολίσθημα που επιτείνει τις ανισότητες στην εκπαίδευση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν ακόμη λόγο να ζητά την άμεση παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − thirteen =