Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 και ώρα 20.00 στο κτίριο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων Allcomers που θα διευθύνουν οι Florence Cooke και Ruth Gibson και για το «Σύνολο Εγχόρδων Κυθήρων», η Δανάη Λουκίδη.

Η Ορχήστρα Εγχόρδων Allcomers, είναι ένα πολυεθνικό ορχηστρικό σύνολο εγχόρδων με συμμετοχή μουσικών, για την φετινή χρόνια, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία. Γερμανία και Νορβηγία. Οι Allcomers έρχονται στα Κύθηρα κάθε χρόνο τα τελευταία 19 έτη, οργανώνοντας πρόβες για την προετοιμασία μιας δημόσιας συναυλίας στο τέλος της ολιγοήμερης παραμονής τους. Η φετινή συναυλία περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική της ανατολικής Μεσογείου, της Νότιας Αφρικής και της Δανίας, καθώς και έργα των Telemann, Shaw, Mozart, Dowland και Bach.

Η πρωτοβουλία Allcomers Orchestra προέκυψε από την East London Late Starters Orchestra, που δημιουργήθηκε από τον Chris Shurety το έτος 1983.

Αναγνωρίζοντας την ενασχόληση με την μουσική, ως θεμελιώδη ανθρώπινη ανάγκη, στόχος ήταν (και παραμένει) να δοθεί η δυνατότητα σε οποιονδήποτε, είτε είναι πεπειραμένος, είτε είναι αρχάριος, να συμμετάσχει στο μουσικό σύνολο, ως ενεργός μουσικός. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με την παροχή δομημένης διδασκαλίας εγχόρδων οργάνων.

Το «Σύνολο Εγχόρδων Κυθήρων», ιδρύθηκε από την Allcomers Music το 2019 και έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους. Κατά συνέπεια, είναι ανοιχτό σε όλους, όσους ζουν και εργάζονται στα Κύθηρα.

 

 

 

 

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =