Ο Σύλλογος των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων των Κυθήρων “Cerigo” επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου τον διοικητή της Υ.Π.Α Γεώργιο Δριτσάκο για μία συνάντηση ενημέρωσης σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος δηλώνεται η αισιοδοξία των μελών που συμμετείχαν στη συνάντηση, της προέδρου Βανέσσας Ράϊκου και των μελών Π. Χατζηγιάννη και Ε. Σταμάτη, μετά από αυτή τη συνάντηση. Οι αντιπρόσωποι του συλλόγου έμειναν ικανοποιημένοι από την συνάντηση αναφέρουν όμως ότι υπήρχε έλλειψη πληροφόρησης για το θέμα! Όσον αφορά το θέμα της πυροπροστασίας του αεροδρομίου υπήρξε δέσμευση διευθέτησής του. Διαβάστε το δελτίο Τύπου όπως κοινοποιήθηκε.

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία, γεγονός που μας γεμίζει με πολύ αισιοδοξία για το μέλλον, ολοκληρώθηκε σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2023 , στην Αθήνα ,στο γραφείο του κ. Διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκου, μια πολύ γόνιμη και παραγωγική συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας με τον κ. Διοικητή.

Η συνάντηση αυτή,  που έγινε στα πλαίσια αναδιάταξης και επαναξιολόγησης  στόχων και  τακτικής για την επίλυση των  προβλημάτων του Τουρισμού στα Κύθηρα, σύμφωνα με τις   αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης  και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας  και αναφερόταν στη ‘’τύχη’’ του έργου ‘’Επέκταση διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου Κυθήρων’’,  είχε τα εξής χαρακτηριστικά πολύ καλή προετοιμασία και καθορισμό στόχων, μεθοδολογική προσέγγιση, καταμερισμό ‘’ρόλων’’ για την παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων, που συνθέτουν το πρόβλημα , ειλικρίνεια, στιβαρότητα επιχειρημάτων και πολύ καλή διάθεση για συνεργασία και  αποτελεσματικότητα. Κατόπιν αυτών και της εκπεφρασμένης βούλησης και αποφασιστικότητας που αναδείχθηκε κατά την συνομιλία μας, δεν υπήρξε κανένα περιθώριο παρανοήσεων.      Ευτυχώς είχαμε τη τύχη να απευθυνθούμε ‘’εις ευήκοα ώτα ‘’ καθώς απέναντι μας, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, είχαμε έναν υπεύθυνο κρατικό λειτουργό γνώστη του αντικειμένου και των διαδικασιών και διάθεση για άμεση δράση κάτι που ξεκίνησε την ίδια στιγμή. Ήταν εμφανής όμως η έλλειψη πληροφόρησης σε Τοπικό επίπεδο, αφού μέχρι σήμερα δεν έτυχε επαρκούς ενημέρωσης για το θέμα και αντιστρόφως. Και επειδή τίποτα δεν αφήνεται στη τύχη του και στις καλές προθέσεις συμφωνήσαμε για μια συνεχή επικοινωνία ώστε να υλοποιηθεί η σειρά των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, δεδομένου ότι στο θέμα εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος κλπ.

Όσον αφορά το θέμα της Πυροπροστασίας του Αεροδρομίου, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπισή του ,υποδεικνύοντας τρόπους μόνιμης επίλυσης του , με τη συνεργασία κατοίκων των Κυθήρων.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος

Βανέσσα Ράϊκου

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × three =