Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας ανακοινώνει τις σημαντικότερες εργασίες που έγιναν μέσα στο 2022:

  1. Ολοκλήρωση των εργασιών και στο εσωτερικό του κτιρίου στο Γύθειο Λακωνίας, ιδιοκτησίας του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και σύνδεσή του με τον βιολογικό της πόλης.

Στο άμεσο μέλλον θα γίνει και ενεργειακά αυτόνομο με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. Η δαπάνη κατόπιν παρεμβάσεών μας προς τα ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας. Σημειώνεται ότι η όλη εγκατάσταση θα παραμείνει στο κτίριο και όταν λυθεί η μίσθωση με το Ελληνικό Δημόσιο.

Τους επόμενους μήνες, μετά από πολύμηνη προσπάθεια, θα απεγκλωβιστεί και από την αναγκαστική μίσθωση, η οποία έχει καθηλώσει το ενοίκιο επί πολλά έτη, αυτό θα διπλασιαστεί, στην πρώτη μικρής διάρκειας νέα μίσθωση, με προοπτική μετά 3ετία περαιτέρω αύξησης.

Σημειώνεται ότι η δικαστική απόφαση, με την οποία επεβλήθη  η αναγκαστική μίσθωση, προέβλεπε την εκτέλεση ορισμένων απαραίτητων εργασιών (μόνωση για την εισροή υδάτων κλπ), οι οποίες δεν έγιναν με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται τα ενοίκια τα τελευταία χρόνια μέχρι το 2020. Με αλλεπάλληλες, πολύχρονες παρεμβάσεις έγινε επανάκτηση του ποσού και κατατέθηκε στο λογαριασμό της Τράπεζας (περίπου 32.000,00).

 

  1. Ασφαλτόστρωση του μεγαλύτερου και δυσκολότερου τμήματος του δρόμου που οδηγεί στο Φάρο Μουδαρίου και στο Σηματώρειο.

 

  1. Ολοκλήρωση των στερεωτικών εργασιών στο Ναυτικό Παρατηρητήριο Μουδαρίου και άρση ετοιμορροπίας.
  2. Διαπλάτυνση του δρόμου από την διασταύρωση Μυλοποτάμου – Πιτσινιανίκων (Μαραθέας) έως τις Καλοκαιρινές. Η διαπλάτυνση αυτή ήταν απαραίτητη όχι μόνο για τα λεωφορεία που πάνε στο μοναστήρι αλλά και για τα πυροσβεστικά οχήματα, (π.χ. στην πυρκαγιά του 2017).
  3. Κατασκευή καινούργιας γέφυρας στη θέση Λαγκάδα – Μολιγκάδες του Δημοτικού διαμερίσματος Καλοκαιρινών.
  4. Διοργάνωση εκδήλωσης έπαρσης ευμεγέθους Ελληνικής Σημαίας στο Σηματώρειο, στον Φάρο Μουδαρίου την 31η Αυγούστου του 2022 κατά την οποία προσήλθε πλήθος κόσμου και το διερχόμενο πλοίο “Aqua Jewel”, με την ολιγόλεπτη στάση του έδωσε την δυνατότητα και στους επιβάτες που είχαν προορισμό τα Κύθηρα και την Κρήτη να παρακολουθήσουν μια πρωτόγνωρη και συγκινητική εκδήλωση.

 

 

  1. Διοργάνωση επετειακής εκδήλωσης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με ομιλητή τον Ιατρό και Ιστορικό κ. Βέρρα Δημήτριο.
  2. Βελτίωση της οδού προς την παραλία Χαλκός.
  3. Βελτίωση της οδού προς την παραλία Φούρνοι.
  4. Δημιουργία πινακίδων πληροφόρησης για την κάθε παραλία (και με QR codes).
  5. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός των γραφείων της ΕΕΠΚΑ και εγκατάσταση προγραμμάτων για υποστήριξη εργασιών προσωπικού.
  6. Ολοκλήρωση αποκατάστασης της φθοράς του προστατευτικού τοιχίου στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πατρικίας μετά από 12 χρόνια.
  7. Δενδροφύτευση στο πρώην κάμπινγκ Αυλαίμωνα και στο Διακόφτι.
  8. Εκπόνηση μελέτης αποτύπωσης του σπηλαίου Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου (τοπογραφικά, κατόψεις) από εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο και αναμένεται η γεωλογική και βραχομηχανική μελέτη προκειμένου να υποβληθούν αρμοδίως και ληφθεί επιτέλους η άδεια λειτουργίας για την οποία ουδεμία ενέργεια είχε γίνει μέχρι τώρα. Έτσι θα αναδειχθεί το σπήλαιο και μέσα από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Πολιτισμού.
  9. Δημιουργία ζώνης πυρασφάλειας στο δάσος Γερακαρίου.
  10. Πλήρη ανακαίνιση τριών κελιών του συγκροτήματος των Μυρτιδίων, κατασκευή εσωτερικών wc και τοποθέτηση καινούργιων επίπλων με προοπτική να ανακαινισθούν και άλλα.
  11. Συντήρηση και επισκευή αλεξικέραυνου στο κτιριακό συγκρότημα της Αγίας Μόνης.
  12. Διάνοιξη καινούργιας οδού και βελτίωση της υπάρχουσας προς την υπήνεμη στο βοριά αμμώδη παραλία του Ρούτσουνα μέσα από το δάσος Γερακαρίου.
  13. Ολοκλήρωση μελέτης αποκατάστασης καμπαναριού στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μόνης και διαδικασία έναρξης εργασιών επισκευής του.
  14. Κατόπιν παρεμβάσεών μας επετράπη η πώληση του αλατιού, ακατέργαστου και μη συσκευασμένου σε όλες τις λαϊκές αγορές του Νομού Αττικής.
  15. Απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση του IONIAN CHANNEL του πανηγυρικού εσπερινού και της αρχιερατικής θείας λειτουργίας κατά την πανηγυρική εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στις 24-09-2022.
  16. Διάνοιξη και καθαρισμός μονοπατιού Μυλοπόταμος – Αυλαίμωνας σε συνεργασία με το ΚΙΠΑ και επιχορήγηση με το ποσό των 10.000,00 ευρώ στο ΚΙΠΑ για το σκοπό αυτό.
  17. Κήρυξη έκπτωτου του εκμισθωτή των παραλιών «Κομπονάδα», «Κακή Λαγκάδα» και δυτικού τμήματος της παραλίας της Αγίας Πελαγίας, διότι δεν κατέβαλαν τα ενοίκια τα οποία καταλογίσθηκαν αρμοδίως στο διπλάσιο όπως προέβλεπε η σύμβαση.
  18. Διεκδίκηση δικαστικά στον Άρειο Πάγο του Λοιμοκαθαρτηρίου στο Καψάλι Κυθήρων, το οποίο κατά την άποψή των νομικών παρανόμως πουλήθηκε το 1946 σε ιδιώτη από το Ελληνικό Δημόσιο, διότι δεν του ανήκε. Αναμένεται η έκδοση της απόφασης.
  19. Δικαστική διεκδίκηση καταπάτησης έκτασης 68 στρεμμάτων στη πλέον ακριβή παραλία του νησιού και υποβολή μήνυσης. Συμβιβαστική πρόταση από τον ενδιαφερόμενο που υπεβλήθη δεν έγινε αποδεκτή.
  20. Ενέργειες προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και στη Περιφέρεια για την διαχρονικά αδικαιολόγητη υπερχρέωση των καυσίμων από τους εμπόρους στα πρατήρια, έναντι της απέναντι Νεάπολης Λακωνίας, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, καθόσον τα μεταφορικά αντιστοιχούν στο ποσό των 0,05 λεπτών περίπου ανά λίτρο. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, διεπίστωσε το δίκαιο της διαμαρτυρίας μας και παρέπεμψε την υπόθεση στο Υπουργείο για έλεγχο των εμπόρων, καθόσον δήλωσε αναρμόδια για αυτό! Ήδη ο έλεγχος έχει καθυστερήσει και αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα η όλη υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.
  21. Μας υπεβλήθη πάλι παράνομα και αυθαίρετα πρόστιμο 67.839,81  ευρώ για το έτος 2022 που αφορά το κτίριο στο Λιμάνι Διακοφτίου για το οποίο ουδεμία σχέση έχει η Εγχώριος.

Στο πρώτο (2021) επετεύχθη ανακοπή από δικαστήριο η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τη Δ.Ο.Υ. λόγω μνημονιακού νόμου του 2012. Θα υπάρξει λεπτομερής ανακοίνωση για το σοβαρό αυτό θέμα. Έχει υποβληθεί μήνυση και θα ακολουθήσει και αγωγή κατά συγκεκριμένων προσώπων.

  1. Ξεκίνησαν οι νομικές ενέργειες για να περιέλθει στην κατοχή μας το κτίριο του παλαιού τελωνείου στην Αγία Πελαγία, προκειμένου στη συνέχεια να αξιοποιηθεί από εμάς.
  • Για το έτος 2023 έχουν προγραμματισθεί αρκετά έργα και δράσεις με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος Σεπτεμβρίου.
  • Τέλος ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αναγνωρίζει, συγχαίρει και ευχαριστεί τις υπαλλήλους της Εγχωρίου Βενάκη Αικατερίνη, Σοφίου Χρυσούλα και Γλυτσού Βασιλική για την εργατικότητα, το ζήλο και την εντιμότητά που τις διακατέχει, εργαζόμενες και υπερωριακά ΧΩΡΙΣ αμοιβή για την επίτευξη όλων των εργασιών.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Βενάρδος

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − 3 =