Συνάντηση Σταύρου Αραχωβίτη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά

Δασικοί χάρτες: Κεφαλαιώδης μεταρρύθμιση αλλά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον Γενικό Γραμματέα  Φυσ. Περιβάλλοντος & Υδάτων Κων/νο Αραβώση είχε σήμερα, 7 Μαίου, στο δημαρχείο της Ανατολικής Μάνης ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ.Αραχωβίτης, με θέμα τους δασικούς χάρτες.

Τα θέματα που έθεσε ο κ. Αραχωβίτης στον Υφυπουργό ήταν:

  • Το ζήτημα του ιδιαίτερου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Μάνης.
  • Το ζήτημα των δασωμένων αγρών (ΑΔ) αλλά και των εκχερσωμένων αγρών προ και μετά του 1975 (ΔΑ), που είναι και το πλέον δυσεπίλυτο για την περιοχή της Μάνης.
  • Το ζήτημα του προσωπικού που κρίνεται απαραίτητο να στελεχώσει τις δασικές υπηρεσίες, προκειμένου να “τρέξει” τη διαδικασία προς όφελος των πολιτών.
  • Την υποχρέωση του Δημοσίου να επιτρέψει την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες, εφόσον πρόκειται για νέα ανάρτηση.

Οι δασικοί χάρτες είναι μία κεφαλαιώδης μεταρρύθμιση για τη χώρα μας που ξεκίνησε το 2017. Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη χωρίς κυρωμένους δασικούς χάρτες, μολονότι πρόκειται για μία υποχρέωση που προκύπτει από το Σύνταγμα του 1975. Η διαδικασία πρέπει να γίνει προς όφελος τόσο του περιβάλλοντος, όσο και των πολιτών που ζούν και καλλιεργούν πάνω σε αυτά τα χώματα.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...

Όλοι Μαζί: Τι εγκαθίσταται δίπλα στα σπίτια μας; Ερωτήματα για τα αντλιοστάσια

Στο μικροσκόπιο της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα -...

Δέκα χρόνια κλείνει το Hania.News του «δικού μας» Γιώργου Γεωργακάκη

Η σημερινή ημέρα (18 Απριλίου 2026) αποτελεί ένα σπουδαίο...

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοϊα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο διαγωνισμός για τις τετραετείς...

Η Τεχεράνη κλείνει εκ νέου τα Στενά του Ορμούζ ως απάντηση στον αμερικανικό αποκλεισμό

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img