Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης revenge porn του Στάθη Παναγιωτόπουλου άνοιξε τους ασκούς του αιόλου ώστε να δουν τα φώτα της δημοσιότητας και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, με πολλά θύματα να παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν για όλα όσα έχουν περάσει από εκβιαστικές συμπεριφορές και όχι μόνο.

Μία από αυτές είναι και της Αρετής, της 22χρονης κοπέλας, που αποφάσισε να πει όσα τρομακτικά έχει ζήσει από τα 14 της χρόνια, από έναν κατά πολύ μεγαλύτερο ηλικιακά δικηγόρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το νεαρό της ηλικίας και τις φιλικές σχέσεις του με την οικογένειά της σύμφωνα με όσα καταγγέλονται και μετέτρεψε τη ζωής της νεαρής σε εφιάλτη, καθώς έπεσε και θύμα βιασμού.

Ο τότε 56χρονος γνωστός δικηγόρος, σύμφωνα με όσα καταγγέλει η Αρετή, την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά, ενώ χρησιμοποίησε προσωπικές στιγμές, κοινοποιώντας τες στο διαδίκτυο, χωρίς την συγκαταθεσή της φυσικά. Όλα όσα πέρασε έχουν φτάσει στις αρμόδιες Αρχές, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει αποφανθεί, ύστερα από πέντε χρόνια (το 2017 έγινε η καταγγελία), καθώς δεν έχουν οριστεί ακόμα οι εφέσεις. Ο δικηγόρος κατηγορείται για παρόμοιες πράξεις από δύο κοπέλες 12 και 13 ετών στην Ανδρο, σύμφωνα με το Open. O ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Να σημειωθεί ότι για το πλημμέλημα της διακίνησης πορνογραφικού υλικού ο δικηγόρος έχει δικαστεί με 2 χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή, και δικάζεται πλέον η έφεση, που έχει κατατεθεί.

Η Αρετή μιλώντας στο Open ξετύλιξε το κουβάρι του εφιάλτη που ζει η ίδια και η οικογένειά της τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτός από την δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών, έχει πέσει και θέμα σεξουλαικής κακοποίησης από τον ίδιο άνδρα, όπως έχει καταγγείλει. «Με εκβίαζε με τις γυμνές μου φωτογραφίες» αναφέρει το θύμα και προσθέτει: «Από τα 12 μου έτη τον γνώρισα. Μεθοδευμένα άρχισε να με φλετάρει, χωρις φυσικά να το αντιλαμβάνομαι. Μέχρι που φτάσαμε στα 14 μου, όταν με κακοποίησε σεξουαλικά. Εγώ επειδή φοβόμουν δεν μίλησα στους γονείς. Καθημερινά με ενοχλούσε. Με έπεισε ότι αυτός μόνο με αγαπούσε και μου έλεγε ότι οφείλω να τους στέλνω φωτογραφίες. Μου ζητήσω ζήτησε και άλλα πράγματα. Εκεί μίλησα στην μητέρα μου και έγινε η καταγγελία» και συνέχισε:

«Διέρρευσε τις γυμνές φωτογραφίες μου στο διαδίκτυο και πλέον πολλοί βρίσκουν τις φωτογραφίες μου και με εκβιάζουν ότι αν δεν απαντήσω στα μηνύματα τους και δεν τους στείλω και άλλες θα τις δημοσιοποιήσουν. Εχω πάει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκήματος για να καταγγείλω πολλές φορές. Κάθε φορά πριν από κάποια δίκη διαρρέουν φωτογραφίες μου. Τώρα ισχυρίζεται ότι εγώ ρεζιλεύω τον εαυτό μου».

Μιλώντας για την εφιαλτική καθημερινοτητά της είπε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είχα στήριξη και από ψυχολόγους, ψυχιάτρους και την οικογένειά μου. Από κάποια στιγμή μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Να αποκοπείς. Δικαιούμαστε όλες να ζήσουμε κανονικά. Κουράστηκα και για αυτό μίλησα. Θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου σαν μία 22χρονη κοπέλα. Εχασα την φοιτητική μου ζωή. Θέλω τώρα που μπαίνω στον εργασιακό τομέα να ζω κανονικά. Εχω ξεχωρίσει τη ζωή μου από τα δικαστήρια. Είμαι τελειόφοιτη Φιλοσοφικής, σπουδάζω και γραφίστρια. Προσπαθώ να το κρατήσω εκτός για να ζήσω κανονικά».

Revenge porn: «Το έγκλημα δεν το έχουμε κάνει εμείς»

Μάλιστα η Αρετή με αφορμή το συμβάν με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα στήριξης γυναικών που έχουν πέσει θύματα revenge porn. Σε βίντεο που ανάρτησε στο facebook στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Μην φοβάστε μιλήστε. Το έγκλημα δεν το έχουμε κάνει εμείς».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με αφορμή τη φάση με τον Παναγιωτόπουλο και τον κάθε Παναγιωτόπουλο, πρέπει να σταματείστε να φοβάστε. Σας το λέω γιατί μίλησα. Και είμαι πολύ καλύτερα. Ο βιαστής μου έχει ποστάρει πολλές φωτογραφίες. Σημασία έχει ότι αυτό το πράγμα είναι εγκληματικό. Και το έγκλημα δεν το έχουμε κάνει εμείς. Είτε τις φωτογραφίες τις στείλαμε γιατί θέλαμε είτε στην περίπτωσή μου λόγο εκβιασμού. Μην φοβάστε μιλήστε. Μιλήστε σε εμένα να σας καθοδηγήσω. Πολλοί από εσάς έχετε δεί φωτογραφίες μου χωρίς ρούχα και δεν με απασχολεί. Όπως μου είπε ο μπαμπάς μου δεν έχεις να ντρέπεσαι με τίποτα. Αν είσαι ένα από αυτά τα καθ… που βλέπεις παράνομο πορνό, να ξέρεις για τον πόνο που μου έχεις προσφέρει. Όταν εγώ ντρέπομαι να πάω στη σχολή μου και να κυκλοφορήσω στο νησί μου. Αφήνω στην άκρη τον βιασμό αν και είναι πάντα στην επικαιρότητα. Όσο μιλάμε η ντροπή θα εξαλείφεται. Εχω διάθεση να βοηθήσω».

 

Σχολιάστε!