Την Κυριακή, 2 Απριλίου, υποδεχθήκαμε την Άνοιξη, με μια συγκλονιστική εκδήλωση του Ωδείου «Αναγέννηση» στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα Κυθήρων. Μια συναυλία-θεατρική παράσταση, που συγκλόνισε μικρούς και μεγάλους, αφιερωμένη στο σινεμά.

Όσοι παρευρεθήκαμε, απολαύσαμε στιγμιότυπα του ελληνικού, αλλά και ξένου κινηματογράφου, σε συνδυασμό με μουσική και τραγούδι -θα έλεγε κανείς ένα θεαματικό μιούζικαλ- από τους σπουδαστές του Ωδείου.

Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, καθώς φέτος οι μεγαλύτεροι σπουδαστές αποχωρούν από τα Κύθηρα για τις σπουδές τους, αλλά και μια βραδιά ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς ένα σκέλος της ήταν αφιερωμένο στην κ. Ελένη Αλαγιάννη, γιατρό του νησιού και μητέρα της καλλιτέχνιδας Ναστάζιας Μπέικοφ, συνεργάτιδας του Ωδείου.

Άξιοι συγχαρητηρίων, η δασκάλα του Ωδείου, κ. Ελένη Κοκολάκη, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Τίμος Λιγνός και οι συνεργάτες τους, κ. Αγγελική Λεονταράκη και κ. Κυριακή Ψαρρά, καθώς και οι συνεργαζόμενοι καθηγητές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Ειρήνη Περγαμιάν, στον κ. Jan Holland, στον κ. Βαγγέλη Χλέντζο, στην Αναστασία Έδεν, στον Βρεττό Σάμιο, στον Καλλίμαχο Δαπόντε, στον Βαγγέλη Σάμιο, στον Παναγιώτη Σάμιο, στον Γιάννη Σκλάβο, στην Άννα Φριλίγκου, στον Κωνσταντίνο Φατσέα.

Το Ωδείο «Αναγέννηση» λειτουργεί στο νησί των Κυθήρων απο το 2007 και έχει προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτιστική ζωή των κατοίκων, διοργανώνοντας συναυλίες με θεατρικά δρώμενα, εξελίσσοντας την μουσική παιδεία των σπουδαστών του και προσφέροντας ψυχική ανάταση και πρόοδο δημιουργικότητας, αυτοπεποίθησης, πειθαρχίας και κοινωνικότητας σε κάθε παιδί.

Προσωπικά, θα σταθώ στον Άνθρωπο Ελένη Κοκολάκη, τη σπουδαία δασκάλα, η οποία εκτός από την διδακτική της προσφορά, αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στο πλευρό κάθε γονέα, αφού πολλάκις καλείται να συμπαρασταθεί σε κάθε σπουδαστή, ως φίλη, σύμβουλος, αλλά και ως σπουδαία ψυχολόγος, αφουγκραζόμενη με σοβαρότητα το περιβάλλον κάθε μαθητή, είτε το οικογενειακό ειτε το σχολικό. Ένα τεράστιο προσόν σε έναν καθηγητή!

Οι σπουδαστές του Ωδείου θα παρουσιάσουν επίσης την πρόοδο και εξέλιξή τους σε συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Σας περιμένουμε να γνωρίσετε το Ωδείο μας από κοντά, στο Λιβάδι Κυθήρων. Μένουμε συντονισμένοι και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους!

κείμενο – φωτογραφίες: Σταματίνα Ταμβάκη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − 10 =