Με χειροπέδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Μένιος Φουρθιώτης, μαζί με άλλα δύο άτομα. Ο παρουσιαστής μετήχθη από τη ΓΑΔΑ ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθεί με αμαξίδιο.

Ο Μ. Φουρθιώτης φορούσε διπλή κουκούλα για να μη φανεί το πρόσωπό του στις κάμερες και στους δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί. Σημειώνεται πως ο παρουσιαστής, μετά τη σύλληψή του, ο οποίος είχε προσαχθεί την Μ. Τρίτη στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ενώ οι δύο φερόμενοι ως εκτελεστές του κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας εξαιτίας της συμπλοκής τους με αστυνομικούς.

Το «συμβόλαιο» Φουρθιώτη

Πλήρη επιβεβαίωση των πληροφοριών που έδωσε στο Documento πρόσωπο που είχε επισκεφτεί τα γραφεία της εφημερίδας και είχε ενημερώσει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, παρουσία του Βαγγέλη Τριάντη, σχετικά με το «συμβόλαιο» Φουρθιώτη, αποτελεί το ποσό που φέρεται να πλήρωσε ο Φουρθιώτης στα δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε πως τα δύο αυτά πρόσωπα φέρονται να έλαβαν το ποσό των 40.000 ευρώ για να υλοποιήσουν το «συμβόλαιο» Φουρθιώτη. Το ποσό αυτό «κουμπώνει» με τις πληροφορίες που είχε το πρόσωπο που επισκέφτηκε το Documento σχετικά με τον άνθρωπο της «νύχτας» με το ψευδώνυμο «ταρίφας». Κατά τον πληροφοριοδότη ο Φουρθιώτης φέρεται να υποσχέθηκε στον «ταρίφα» περί τα 20.000 ευρώ για να υλοποιήσει το μισό του «συμβολαίου» Φουρθιώτη.

Δηλαδή για να πυροβολήσει το σπίτι του παρουσιαστή ώστε να φανεί ότι ο παρουσιαστής κινδυνεύει και άρα κακώς του είχε αφαιρεθεί η «φρουρά» που του είχε παραχωρηθεί. Είναι άγνωστο το ποσό που θα λάμβανε από το Φουρθιώτη εάν αναλάμβανε να υλοποιήσει και το υπόλοιπο μέρος του συμβολαίου που περιλάμβανε το «χτύπημα» κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και ενός ακόμη δημοσιογράφου.

«Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα Φουρθιώτη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ που μείωσε ορισμένα από τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν διατεθεί για την προστασία του.

Όπως είναι γνωστό, με την εν λόγω από 31-3-2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ, έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) που είχε χορηγηθεί και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Αναλυτικά, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη), με την υπ’ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ «δεν δικαιολογεί τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × two =