covid19-nosokomio

Η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Υγεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, 21/05, στην ιταλική πρωτεύουσα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι (η Ιταλία προεδρεύει της Ομάδας των Είκοσι – G20) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κύριο θέμα την αντιμετώπιση των πανδημιών, και τα πρώτα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από την μάχη κατά της covid 19.

Θα είναι παρόντες στη Ρώμη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι επίτροποι αρμόδιοι για θέματα υγείας και για τις οικονομικές υποθέσεις, Στέλλα Κυριακίδου και Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ, μεταξύ άλλων, αναμένεται να πάρουν τον λόγο με διαδικτυακή σύνδεση, ο Μπιλ Γκέιτς (ο οποίος έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας ) και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνουμ Γκεμπρεγέσους.

Οι εργασίες της διάσκεψης έχουν ξεκινήσει από τις 13:00 (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις έξι το απόγευμα.

Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει, πρόκειται να υιοθετηθεί η Διακήρυξη της Ρώμης, με πιθανή αναφορά στην υγειονομική αρωγή προς την Αφρική από μέρους των ευρωπαϊκών χωρών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πανδημιών, τη δυνατότητα εμβολιασμού του πληθυσμού και τη γενικότερη παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των πολιτών.

Στη Διακήρυξη της Ρώμης, αναμένεται να δοθεί έμφαση στην ανάγκη να υιοθετηθούν στο μέλλον βιώσιμες και προσβάσιμες στρατηγικές για την διαχείριση των μεγάλων υγειονομικών προβλημάτων με τα οποία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη στο μέλλον η παγκόσμια κοινότητα.

«Θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η υγειονομική ασφάλεια, να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας, αλλά και η ικανότητά μας να αναμετρηθούμε στο μέλλον με τις όποιες υγειονομικές κρίσεις, πάντα μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × two =