kyvernitikos ekprosopos nea dimokratia

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου, εξάγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, την Πέμπτη, 03/12/20, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κύριος Πέτσας στάθηκε στους ρυθμούς σταθεροποίησης των κρουσμάτων, τα οποία όμως παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, προανήγγειλε την δημιουργία 1018 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα, με στόχο τον εμβολιασμό 2 εκατομμυρίων πολιτών το μήνα.

Όσον αφορά την επανέναρξη της αγοράς, ανέφερε πως την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, θα ανοίξουν τα καταστήματα εποχικών ειδών.

Όσον αφορά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές, μέλη της Επιτροπής των ειδικών, καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας».

Τόνισε δε, πως «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».

Ο κύριος Πέτσας ξεκαθάρισε πως εξαιτίας της πίεσης που υφίστανται οι υγειονομικές δομές λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα, μέχρι την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου. «Κατ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ορατή ελπίδα», την οποία θα φέρει στον κόσμο η επιστήμη αυτά τα Χριστούγεννα και πως η Ελλάδα αναμένει – μαζί με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. – την έγκριση, ώστε να παραλάβει τα εμβόλια στο τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές του νέου έτους.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τόνισε πως δημιουργούνται 1018 εμβολιαστικά κέντρα στην επικράτεια, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται με ραντεβού, «είτε μέσω sms είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων», όπως ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο κύριος Πέτσας ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν αλλά παράλληλα θα τρέξει καμπάνια για τα οφέλη που προβλέπονται από την ανάγκη της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ανταπόκρισης του κοινού.

 

 

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + 6 =