Στ. Αραχωβίτης: “Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής επιβάρυνση του Δήμου Μονεμβασίας με αιολικά πάρκα”

Με περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Δημοτικής Ενότητας Βοιών είχε συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουλίου, στη Νεάπολη, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης συνοδευομενος από κλιμάκιο της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αποτελούμενο από τους κ.κ. Σοφία Δουμάνη, Γ. Γουναλάκη και Περ. Λαμπρινό.

Συζήτησαν για την ανεξέλεγκτη επέκταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή της νοτιοανατολικής πλευράς της Λακωνίας, στη χερσόνησο του Μαλέα, λίγες ώρες πριν την ομόφωνη, αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Είναι επιβεβλημένη η θεσμοθέτηση των ζωνών αποκλεισμού για ανεμογεννήτριες και η έγκριση περιοχών που, εκτός του αιολικού δυναμικού, δεν είναι ευαίσθητες οικολογικά περιοχές. Οι δε περιβαλλοντικές μελέτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τη δέουσα εκτίμηση, δηλαδή τη συνάθροιση επιπτώσεων των ήδη εγκατεστημένων και των αιτούντων.

Αφού ανέλυσαν όλα τα δεδομένα σχετικά με την πίεση που έχει δεχθεί το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου Μονεμβασιάς, αλλά και τις εκκρεμούσες αιτήσεις με τις συνέπειες που αυτές θα επιφέρουν, ο βουλευτής και το κλιμάκιο της Ν.Ε επανεπιβεβαίωσαν τις θέσεις τους, όπως αυτές είχαν εκφραστεί με την από 4.6.2021 απαντητική τους επιστολή στο υπόμνημα των φορέων.

“Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τεθεί δικλείδες ασφαλείας για την επιβεβλημένη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος της χώρας, με ταυτόχρονη απόλυτη προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς πολιτισμικού περιβάλλοντος. Αυτές τις δικλείδες βλέπουμε να ξηλώνει μία-μία η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης.

thumbnail 20210727 145032

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:31:37

Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων – Το μήνυμα της Κυριακής (05-07-2026)

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ἠχητικό μήνυμα) ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΡΙΑΚΗ Ε'...

Ένα εικαστικό «Μετεώρημα» αφιερωμένο στον Νίκο Καρούζο

Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον...
00:01:31

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών σε Μελά και Ρέππα

Βαρύτατες ποινές επεδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δύο...

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για Ντόκο – Σαμαράς: «Ο κ. Ντόκος είναι ακόμα στη θέση του;»

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας του...

Ρώσοι φαρσέρ παγίδευσαν τον ΓΓ Εθνικής Ασφάλειας Θάνο Ντόκο

Μία «φάρσα» από τους Ρώσους φαρσέρ Vovan & Lexus...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img