spyros kasimatis chytra kapsali kythira

Με νέα ανάρτηση επανέρχεται ο Σπύρος Κασιμάτης στον προσωποικό του λογαριασμό στο Facebook. Ευχαριστεί τον κόσμο που συμπαραστάθηκε στη χθεσινή του ανάρτηση με κάθε τρόπο στα κοινωνικά μέσα, ενώ στη συνέχεια επιτίθεται στην επιτροπή της Εγχωρίου κατηγορόντας την ότι εξυπηρετεί συμφέροντα και εξουδετερώνει όποιον δεν συμφωνεί με την ατζέντα της. Οι βαρύτατες κατηγορίες συνεχίζονται σε ένα κείμενο που είναι γραμμένο με έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Ανάρτηση Σπύρου Κασιμάτη

«Επ, σας έλειψα;
Το λοιπόν και πάλι.
Δεν έχω λόγια. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νοιώθω για τη συμπαράσταση που έχετε δείξει μέχρι τώρα. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Όλους. Ανεξαιρέτως. Χρωστάω στον καθένα από σας μια βόλτα κέρασμα. Φάτε μου όλες τις βενζίνες. Χαλάλι σας και πάλι χαλάλι σας. Ευγνωμοσύνη μόνο.

Θέλω, όμως, να εστιάσουμε σε κάτι σημαντικό για να έχουν και ένα νόημα όλα αυτά.

Το τι θα γίνει με την απόφαση περί παραλιών και Χύτρας δεν είναι όλο το πρόβλημα. Η απόφαση ήταν η αφορμή στο να αναδειχθεί ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της Εγχωρίου. Η επιτροπή της.

Η Εγχώριος Περιουσία είναι ένας θεσμός που υποστηρίζω με όλο μου το είναι. Ξεκάθαρα.

Όταν, όμως, η επιτροπή της αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την εξουσία που της έχει δώσει ο Κυθηραϊκός λαός προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα και να εξουδετερώσει όποιον δεν συμφωνεί με την ατζέντα της, εκεί, αδέρφια, έχουμε πρόβλημα.

Όταν αναλαμβάνεις μια τέτοια θέση, αναλαμβάνεις και την ευθύνη που κουβαλάει αυτή η θέση απέναντι στον Κυθηραϊκό λαό. Είναι τιμή μια τέτοια θέση κι όχι στρατηγικό μέσο για να βολέψεις καταστάσεις και ανθρώπους.

Κι όταν καλείσαι να αποφασίσεις για κάτι που δεν γνωρίζεις, όπως, για παράδειγμα, ο τουρισμός, οφείλεις να ενημερωθείς. Να συμβουλευτείς τους αρμόδιους. Να κινηθείς με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Μόνο. Κι όχι να κινείσαι με εκδικητική χροιά απέναντι σε όποιον δε γουστάρεις ή σε έχουν ορμηνέψει να μη γουστάρεις. Αυτό είναι ξεκάθαρη ανικανότητα της επιτροπής στο σύνολό της – γιατί σε όλες τις αποφάσεις της υπάρχει ομοφωνία – να τελέσει θεσμικά και ηθικά τα καθήκοντά της.

Δεν ξέρω τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Θλίβομαι βαθιά για τα όσα συμβαίνουν, συντάσσομαι στο πλευρό όλων των Κυθήριων επαγγελματιών που δέχονται ανελέητα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη από μια επιτροπή που στέκεται απείρως κατώτερη των περιστάσεων.

Είσαστε λίγοι, κύριοι. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − fourteen =