Zacharias Souris

Με δελτίο Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχαρίας Σουρής απευθύνει ερωτήματα στον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη, μετά την είδηση της προσφυγής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κατά του διαγωνισμού για το αποχετευτικό του νοτίου τμήματος των Κυθήρων. Διαβάστε παρακάτω:

Κύθηρα, Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων, κ. Ζαχαρίας Σουρής, με αφορμή την εμπλοκή στη δημοπράτηση του έργου «Αποχετευτικό Δίκτυο Νοτίου Τμήματος Κυθήρων» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν πρόλαβε καλά-καλά να δημοπρατηθεί το πολυδιαφημισμένο έργο για την Αποχέτευση στα Νότια Κύθηρα και ξεκίνησαν τα προβλήματα με την ένσταση που κατέθεσε η κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για να ακυρωθεί η διαδικασία, επειδή διαπιστώνονται παρανομίες που αποτρέπουν τον υγιή ανταγωνισμό και συνακόλουθα εμποδίζουν άλλους να συμμετέχουν στη δημοπρασία και πιθανόν να καταθέσουν καλύτερη προσφορά.

Αναπόφευκτα λοιπόν γεννιώνται σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τον κ. Χαρχαλάκη.

Αληθεύουν ή όχι όσα καταγγέλλει η παραπάνω εταιρεία;

Είναι ή όχι διαφανείς οι διαγωνιστικές διαδικασίες;

Υπάρχει προχειρότητα στην ετοιμασία των όρων δημοπράτησης ή αντίθετα έχουν πολύ προσεκτικά τεθεί κάποια εμπόδια για να αποκλειστούν άλλοι διαγωνιζόμενοι και να ευνοηθούν κάποιοι «δικοί τους»;

Αυτά και πολλά άλλα, όπως το λειτουργικό κόστος του παραπάνω έργου, πρέπει να αναλυθούν στον κυθηραϊκό λαό πριν από τη δημοπράτηση του και πριν οι συμπατριώτες μας βρεθούν να πληρώνουν τεράστια δημοτικά τέλη. Σίγουρα το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκύψει με μικρά κόστη αν τοποθετούνταν μικρές μονάδες βιολογικού καθαρισμού σε διαφόρους οικισμούς.

Ας μας απαντήσει ο κ. Χαρχαλάκης δημοσιεύοντας και τα απαραίτητα έγγραφα που θα μας πείθουν για την ειλικρίνειά του».

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − fourteen =