Μεγαλώνει το κίνημα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης βιομηχανικών πάρκων αιολικής ενέργειας στα Κύθηρα. Ο και το παρουσιάζουν σήμερα ένα το οποίο αποτελεί μέρος της καμπάνιας  «Save Kythera / Σώσε τα Κύθηρα».

Το βίντεο προϊδεάζει το κοινό για την επικείμενη υπέρμετρη και άνευ όρων εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα Κύθηρα και καλεί τους πολίτες να υπογράψουν την αναφορά ενάντια στα σχέδια των μεγάλων συμφερόντων και της ΡΑΕ.

Σταματήστε την καταστρφοή  του όμορφου νησιού μας που μεθοδεύεται με την κατασκευή 140+ τεράστιων ανεμογεννητριών (οι οποίες μπορούν να αποφευχθούν με εγκατάσταση παράκτιων ή να αντικατασταθούν από ηλιακούς συλλέκτες). Υπογράψτε την αναφορά στο www.kythera-family.net/petition

Η αναφορά συνοδεύεται από μία ανακοίνωση η οποία ακολουθεί παρακάτω:

Σώστε τον παρθένο ορίζοντα των Κυθήρων! Σταματήστε τη βιομηχανική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί

Επί της αρχής κανένας δεν αντιτίθεται στην ενεργειακή αυτονομία των Κυθήρων. Το ζήτημα είναι αν ένα εντελώς παρθένο νησί θα μετατραπεί σε βιομηχανικό αιολικό πάρκο. Οι εγκεκριμένες άδειες παραγωγής επιτρέπουν την κατασκευή τουλάχιστον 100 ανεμογεννητριών στο μέγεθος ουρανοξύστη, οι οποίες θα ήταν ορατές από κάθε γωνιά του νησιού.

Ζητούμενο δεν είναι να προβάλλουμε αντίσταση κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά να εφαρμοστούν με προσοχή οι καλύτερες “πράσινες” τεχνολογίες με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Ζητούμενο είναι το βάρος να κατανεμηθεί ισοδύναμα σε ολόκληρη τη χώρα και να μην επιτραπεί σε εταιρείες-κολοσσούς να βεβηλώσουν τη γη χάριν του κέρδος.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες και ενημερωθείτε για τη γραμμή που ακολουθεί το νησί εδώ: www.kythira-windturbines.com

Η ανακοίνωση και στα αγγλικά:

Save Kythera’s Pristine Skyline! Stop industrial wind turbine construction on the Island

No one is opposed to the principle of Kythera being energy autonomous. The issue is whether to turn a pristine island into an industrial wind farm. The current proposals would permit at least 100 skyscraper-sized wind-generators to be built, which would be visible from every corner of the island. This is not about resisting renewable energy. It‘s about carefully implementing the best clean-energy technologies while causing the least environmental impact possible. It‘s about spreading the burden equitably across the country, and not allowing big companies to rape the land for profit.

Find more information and stay up to date with the defence of the island here: www.kythira-windturbines.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − three =