Ασημακοπούλου

Ραγδαίες εξελίξεις και κλυδωνισμούς σε κυβέρνηση και ΝΔ φέρνει το σκάνδαλο των emails σε αποδήμους με πρωταγωνίστρια την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Λίγο μετά την ανακοίνωση από την ίδια ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αποπέμπονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

Όπως υποστηρίζουν διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να απέκτησε την επίμαχη λίστα με τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων έναν χρόνο πριν, στα τέλη Μαΐου 2023 κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και δεν έχει καμία σχέση με την πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο.

Αυτό ισχυρίζονται ότι προέκυψε από την έρευνα του Μαξίμου, που έγινε παράλληλα με εκείνη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ φέρεται να απέκτησε τη λίστα από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, την παραίτησή του υπέβαλε και έχει γίνει ήδη αποδεκτή ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και η παραίτηση του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Αποσύρθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ πριν την «κόψουν»

Εκτός του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ έθεσε εαυτόν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, λίγη ώρα αφότου οι πληροφορίες έλεγαν πως το Μαξίμου ήταν έτοιμο να την «κόψει» μετά το σκάνδαλο με τα email σε απόδημους και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων.

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρει ότι καταθέτει σήμερα, όπως της ζητήθηκε στοιχεία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στοιχεία «που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου», σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα email.

«Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι» επιχειρεί να δικαιολογηθεί.

«Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας» υποστηρίζει.

«Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί» καταλήγει.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six − three =