Υπόθεση: Ένας πάμπτωχος Αμερικανός ναύτης (Gregory Peck), έχει την τύχη να περνάει μπροστά από το σπίτι δύο πλούσιων κυρίων, οι οποίοι βάζουν ένα στοίχημα για να γελάσουν με τα καμώματα των παραδόπιστων εμπόρων και τραπεζιτών. Οι όροι είναι απλοί: θα του δανείσουν ένα χαρτονόμισμα – κάτι πρωτάκουστο για την εποχή – ενός εκατομμυρίου λιρών, κι αν δεν την επιστρέψει σε μια εβδομάδα, θα του χαρίσουν το ποσό.

Όταν ο ναύτης προσπαθεί να το ξοδέψει, όλοι τους φέρονται ως βασιλιά και του χαρίζουν ότι θέλει. Όμως, σύντομα θα κινδυνέψει να του κοστίσει στην αξιοπρέπεια του και στην αγάπη για την κοπέλα του. Ο Gregory Peck (“Διακοπές στη Ρώμη”, “Τα κανόνια του Ναβαρόνε” κ.α.) πρωταγωνιστεί σε μια ξεκαρδιστική βρετανική κωμωδία, που βασίζεται σε διήγημα του Μαρκ Τουέιν (“Τομ Σόγιερ”, “Πρίγκιπας και Φτωχός”), γνωστού για την οξυδερκή και καυστική του έιρωνία.

Πρόκειται για κλασική ταινία από κάθε άποψη, με τον Peck σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς του ρόλους, σε μια αισιόδοξη, φωτεινή και ανθρώπινη ταινία, που συνδυάζει ιδανικά τη σατυρική ματιά του Τουέιν, με ένα καλοσυνάτο μήνυμα για τον αληθινό πλούτο.

Πρωτότυπος Τίτλος: The Million Pound Note/ Man with a million Βαθμολογία IMDb: 6,9/10 Σκηνοθεσία: Ronald Neame Πρωταγωνιστούν: Gregory Peck, Jane Griffiths, Ronald Squire, Joyce Grenfell, A.E. Matthews, Maurice Denham, Reginald Beckwith, Brian Oulton.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 5 =