Και ναι! Μύρισε Χριστούγεννα. Και Χριστούγεννα, χωρίς τον Κέβιν Μακάλιστερ, δεν νοούνται. Τουλάχιστον για όσους επιμένουν να αισθάνονται παιδιά. Κάθε ηλικίας, κάθε γενιάς. Γιατί, οι εορταστικές περιπέτειες του Μακόλει Κάλκιν υπερβαίνουν τα στερεότυπα με τα οποία η κάθε γενιά στολίζει το δικό της χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Θα έλεγε κανείς μάλιστα, πως τούτα τα Χριστούγεννα, ενώνει την κάθε γενιά, η ίδια τάση φυγής, το ίδιο αίσθημα απόδρασης από έναν έξωθεν καταναγκασμό που τόσο αφαιρεί από την μαγεία της εποχής.

Ας είναι. Μαζί και μόνοι σε κάποιο σπίτι, θα ξεπεράσουμε και τούτο το εμπόδιο. Και σαν σημάνουν οι καμπάνες για το νέο ξεκίνημα, θα γνωρίζουμε πως κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή, ξεκινά από εντός μας.

Τίτλος: Home Alone 2, Lost in New York

Έτος: 1992

Είδος: Κωμωδία, χριστουγεννιάτικη περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Chris Columbus

Παίζουν: Μακόλει Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Κάθριν ‘Ο Χάρα

Υπόθεση

Την επόμενη χρονιά από τα γεγονότα στο σπίτι των Μακάλιστερ – όπου η οικογένεια, φεύγοντας για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ξέχασε τον σκανταλιάρη σπίτι, αφήνοντάς τον στο έλεος δύο ληστών – η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Αυτή τη φορά, δεν μετρούν λάθος, ο Κέβιν τους ακολουθεί στο αεροδρόμιο, αλλά εκεί μπερδεύει τα αεροπλάνα και επιβιβάζεται μόνος, με προορισμός την Νέα Υόρκη. Εκεί,  περιδιαβαίνοντας τους δρόμους, θα συναντήσει κατά λάθος τους πρόσφατα αποφυλακισμένους ληστές της πρώτης ιστορίας, οι οποίο σχεδιάζουν να ληστέψουν το μεγαλύτερο παιχνιδάδικο της πόλης.

Θα αφήσει ο Κέβιν να γίνει μια τέτοια αδικία; Φαίνεται πως το στοίχημα της προσωπικής του ωρίμανσης θα χρειαστεί να απαντηθεί, πέρα από την ικανότητά του να πληρώνει με την πιστωτική κάρτα που του άφησε κατά λάθος ο μπαμπάς.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

ΥΣ. Ανάμεσα στα άλλα happenings, ξεχωριστή θέση κατέχει και το cameo του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που εμφανίζεται ως επιχειρηματίας που καθοδηγεί τον μικρό Κέβιν στο να βρει τον προορισμό που ζητά.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − fifteen =