Υπόθεση: Πεκίνο, αρχές του 20ου αιώνα. Ο ταγματάρχης Ματ Λούις (Charlton Heston) κι ένα απόσπασμα πεζοναυτών φτάνουν στο Πεκίνο για να προστατεύσουν την αμερικανική πρεσβεία μετά την εξέγερση των “Μποξέρ” – επαναστατών που χρησιμοποιούν πολεμικές τέχνες, και μάχονται για την απομάκρυνση των ξένων, και των ομοεθνών τους που έχουν ασπασθεί το Χριστιανισμό -που απειλεί όλους τους ξένους που διαμένουν εκεί.

Ο ταγματάρχης Λούις γνωρίζεται με τη βαρόνη Ναταλί Ιβάνοφ (Ava Gardner) όταν ο Ρώσος πρέσβης στο Πεκίνο, Σεργκέι Ιβάνοφ, που τυχαίνει να είναι γαμπρός της, ανακαλεί την άδεια παραμονής της στη χώρα. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία, και θα προπαθήσουν να βρουν ένα τρόπο να παραμείνει η Βαρόνη στην χώρα. Όμως, η ζωή τους θα πάρει απρόσμενη τροπή, όταν δολοφονείται ο Γερμανός πρέσβης και η Αυτοκράτειρα της Κίνας στέλνει διακήρυξη πολέμου σ’ όλες τις πρεσβείες.

Γρήγορα, η μικρή φρουρά που προστάτευε τις πρεσβείες, δέχεται επίθεση από όλες τις πλευρές. Μια αιματηρή πολιορκία μόλις άρχισε. Πρόκειται για μια μεγαλειώδη παραγωγή, σε σκηνοθεσία του αντισυμβατικού Nicholas Ray, που ισορροπεί έντεχνα ανάμεσα στη δράση και στα αντιπολεμικά μηνύματα του Σκηνοθέτη. Φυσικά, η ταινία συγκεντρώνει όλα όσα έκαναν το Χόλιγουντ διάσημο για της ταινίες του: μεγαλειώδη σκηνικά, εξαιρετικές σκηνές δράσης και πολέμου και ένα υπέροχο πρωταγωνιστικό καστ. Όμως, δεν παρασύρεται από την αιματοχυσία και τις εκρήξεις, κρατώντας στο επίκεντρο το ανθρώπινο δράμα των ηρώων – ανθρώπων που θέλουν να επιβιώσουν χωρίς να χάσουν την ανθρωπιά τους.

Όλα αυτά συνιστούν μια σημαντική ταινία που δεν πρέπει να χάσετε και που δίκαια θεωρείται κλασική. Πρωτότυπος Τίτλος: 55 Days at Peking Βαθμολογία IMDb: 6,7/10 Σκηνοθεσία: Nicholas Ray, Guy Green Πρωταγωνιστούν: Charlton Heston, Ava Gardner, David Niven, Flora Robson, John Ireland, Elizabeth Sellars, Harry Andrews, Massimo Serato

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − five =