Δευ, 12 Μαΐ 2025
18.6 C
Cythera

Σεισμική Δόνηση Ανατολικά των Κυθήρων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2.2 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, 17 Δεκεμβρίου 2024, στις 22:57 (GMT), με επίκεντρο 8,6 χιλιόμετρα ανατολικά των Κυθήρων, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, κάτι που κατατάσσει τον σεισμό ως επιφανειακό. Η δόνηση ήταν πολύ μικρής έντασης και δεν υπάρχει ανησυχία για ζημιές ή τραυματισμούς στην περιοχή.

Η σεισμική δραστηριότητα ήταν ανεπαίσθητη για τους περισσότερους κατοίκους, ωστόσο όσοι βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο ενδέχεται να την ένιωσαν ως ελαφριά δόνηση και το βουητό της. Η περιοχή των Κυθήρων καταγράφει περιοδικά παρόμοιες μικροσεισμικές δονήσεις, καθώς βρίσκεται σε ενεργό τεκτονικό χώρο.

Ενημερώσεις

Περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις για τον σεισμό είναι διαθέσιμες μέσω του συνδέσμου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μείνετε συντονισμένοι για τυχόν νεότερα σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας.

seismos

 

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...
00:58:34

Ελεύθερα Κύθηρα: Παρουσίαση για την πολεοδομική ιστορία και τις νέες ρυθμίσεις στον Ποταμό

Μια σημαντική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Ποταμού...

Η Κίνηση Πολιτών Dynamo Kythira καταγγέλλει: «Επιχείρηση καταστροφής των Κυθήρων από την ΤΕΡΝΑ»

Στο προσκήνιο επιστρέφει το μείζον ζήτημα της εγκατάστασης βιομηχανικών...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img