instagram

Στις 28 Μαρτίου πρόκειται να λανσαριστεί το Rossgram στο διαδίκτυο, το υποκατάσταστο δηλαδή του Instagram που δημιούργησαν οι Ρώσοι επαγγελματίες του τομέα της τεχνολογίας για την κάλυψη της εγχώριας αγοράς μετά το μπλοκάρισμα του μέσου εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Το νέο μέσο θα έχει και περισσότερες λειτουργίες, όπως το crowdfunding και η πρόσβαση επί πληρωμή σε κάποιο περιεχόμενο.

Ο Αλεξάντρ Ζόμποφ, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της πρωτοβουλίας, ανέφερε σχετικά: «Ο συνεταίρος μου Κίριλ Φιλιμόνοφ και η ομάδα προγραμματιστών μας ήταν ήδη έτοιμοι για αυτή την εξέλιξη και αποφάσισαν να μην χάσουν την ευκαιρία να δημιουργηθεί το ρωσικό αντίστοιχο ενός δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που αγαπούν οι συμπατριώτες μας».

Τα χρώματα και ο σχεδιασμός του Rossgram θα μοιάζουν αρκετά με εκείνα του Instagram, σύμφωνα με τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τη Δευτέρα η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας μπλόκαρε την πρόσβαση στο Instagram, επειδή η Meta- στην οποία ανήκει η εφαρμογή- ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα επιτρέπει στους χρήστες από την Ουκρανία να δημοσιεύουν μηνύματα όπως «Θάνατος στους Ρώσους εισβολείς».

Η Ρωσία, που ήδη είχε απαγορεύσει το Facebook, άνοιξε ποινική έρευνα εναντίον της Meta και οι εισαγγελείς ζήτησαν από δικαστήριο να χαρακτηρίσει «εξτρεμιστική οργάνωση» τον κολοσσό της τεχνολογίας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − eight =