fotospatho

Ο Άλεξ Μπουρκάν, ο άνθρωπός πίσω από το κανάλι στο YouTube, “Alex Lab”, δημιούργησε το πρώτο φωτόσπαθο με λεπίδα από καυτό πλάσμα.

Το φωτόσπαθο παράγει μία «λεπίδα» πλάσματος, με μήκος ένα μέτρο. Φτάνει σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 2.800 βαθμούς Κελσίου και μπορεί να κόψει ατσάλι.

«Όλη μου τη ζωή ήμουν φαν του Star Wars και το φωτόσπαθο ήταν το πιο πολυπόθητο γκάτζετ», είπε ο Άλεξ.

«Από το 2013 το βασικό πεδίο έρευνας και δουλειάς μου ήταν ο εξοπλισμός παραγωγής υδρογόνου, οπότε αποφάσισα να φτιάξω κάτι», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, η κατασκευή του δεν ήταν εύκολη υπόθεση. «Για πολλά χρόνια μάζευα ιδέες, εξαρτήματα για το φωτόσπαθο μου και εξοπλισμό από το διαδίκτυο και από μάντρες», συμπλήρωσε.

Το πρώτο βήμα για τον Άλεξ ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή εξοπλισμού υψηλής πίεσης που θα μπορούσε στη συνέχεια να προσαρμοστεί για το φωτόσπαθό του.

«Το βασικό συστατικό του φωτόσπαθου μου είναι μια συσκευή. Πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να παράγει τεράστια ποσότητα υδρογόνου και οξυγόνου και να συμπιέζει το αέριο σε οποιαδήποτε πίεση χωρίς μηχανικό συμπιεστή.»

Στη συνέχεια, ακολούθησαν εκατοντάδες πειράματα, για το πώς θα δημιουργούσε το σχήμα και το μήκος της λεπίδας που ήθελε, όπως και για να καταφέρει να προσαρμόσει αυτή τη λειτουργία στη λαβή του φωτόσπαθού.

«Είναι το πρωτότυπο, οπότε έχει πολλούς περιορισμούς. Δουλεύει μόνο για 30 δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ, το φλόγιστρο υδρογόνου δεν είναι όσο σταθερό θα μπορούσε και μπορείς να το δεις εύκολα όταν κινείται», εξήγησε μεταξύ άλλων.

«Πιστεύω ότι η επιστήμη θα μας βοηθήσει και τελικά θα έχουμε ένα φωτόσπαθο που θα πλησιάζει εκείνο της ταινίας», συμπλήρωσε.

Ο Μπουρκάν δεν είναι ο μόνος που προσπάθησε να κατασκευάσει ένα φωτόσπαθο. Η καναδική Hacksmith Industries, του επίσης YouTuber Τζέιμς Χόμπσον, έχει βγάλει δικό της, που επίσης μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Εκείνο, σε αντίθεση με τη δημιουργία του Μπουρκάν, απαιτεί εξωτερική πηγή ενέργειας.

«Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του φωτόσπαθου και αυτό με κάνει να νιώθω ωραία. Η εκδοχή της Hacksmith είναι πιο ισχυρή, σίγουρα δουλεύει πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Η μονομαχία μας θα ήταν εξαιρετικά γρήγορη γιατί έχω μόνο 30 δευτερόλεπτα για να κερδίσω», δήλωσε ο Ρώσος.

Μάλιστα, παρότι «αντίπαλοι» στο πεδίο της δημιουργίας του φωτόσπαθου, ο Μπουρκάν και ο Χόμπσον μιλούν περιστασιακά για τις δημιουργίες τους. «Μερικές φορές μιλάμε για τα τρέχοντα πρότζεκτ μας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 − two =