myanmar-genoktonia-rohingya

Πρόσφυγες Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ κατέθεσαν αγωγή κατά της Meta Platforms Inc, (Facebook), για 150 δισεκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δεν ανέλαβε δράση κατά της ρητορικής μίσους σε βάρος τους, κάτι που συνέβαλε στη εκδήλωση βίαιων επιθέσεων ή ακόμη και της επιχειρούμενης γενοκτονίας, σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται. 

Η ομαδική προσφυγή κατατέθηκε στη Καλιφόρνια τη Δευτέρα από τα δικηγορικά γραφεία Edelson PC και Fields PLLC και στο κείμενο της αγωγής τονίζεται πως οι αποτυχίες της εταιρείας στον έλεγχο του περιεχομένου και του σχεδιασμού της πλατφόρμας της συνέβαλαν στηn εκδήλωση βίαw σε βάρος της κοινότητας των Ροχίνγκια, στον πραγματικό και όχι μόνο στον διαδικτυακό κόσμο.

Σε μια συντονισμένη δράση, Βρετανοί δικηγόροι κατέθεσαν επίσης προειδοποιητική επιστολή στην έδρα του Facebook στο Λονδίνο.

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο σχετικά με την αγωγή.

Η εταιρεία στο παρελθόν ανέφερε πως «άργησε να αναλάβει δράση για να αποτρέψει την παραπληροφόρηση και το μίσος» σε βάρος των Ροχίγκια στη Μιανμάρ και ότι έκτοτε έχει λάβει μέτρα για να καταπολεμήσει τέτοια φαινόμενα. Μεταξύ των μέτρων που ελήφθησαν ήταν η απαγόρευση πρόσβασης του στρατού από το Facebook και το Instagram μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Το Facebook δηλώνει ότι δεν φέρει ευθύνη για περιεχόμενο που δημοσιεύεται από χρήστες βασιζόμενο σε νόμο των ΠΑ για το Διαδίκτυο, γνωστό ως Section 230, που προβλέπει ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τρίτα μέρη.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three + 5 =