rena-dourou

Πολιτική ευθύνη στον Περιφερειάρχη Αττικής και την Διοίκηση (Εκτελεστική Επιτροπή), για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κακοκαιρία “Ελπίδα” με βάση τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής, καταλογίζει Ψήφισμα που κατέθεσε η “Δύναμη Ζωής” στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την κακοκαιρία “Ελπίδα”. Το ίδιο Ψήφισμα κρίνει απαράδεκτη για το Δημόσιο Συμφέρον και μη νόμιμη, ζητώντας την ακύρωσή της, την πρόσφατη Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τα 6 εκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μνημείο διασπάθισης Δημοσίου χρήματος». Και εξηγώντας χαρακτηριστικά ότι «θα αρκούσε το 60% των χρημάτων αυτών για να αγοραστούν 20 εκχιονιστικά μηχανήματα!».

Στο Ψήφισμα τονίζεται ότι “όχι μόνο δεν εφαρμόζεται μια δημόσια πολιτική οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας με την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και την πρόσληψη του αναλογούντος προσωπικού αλλά προωθείται από την Διοίκηση ένα πάρτυ απ’ Ευθείας Αναθέσεων σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που πλήττει βάναυσα το Δημόσιο Συμφέρον. Και μάλιστα άναρχων, εκ των ενόντων και την τελευταία στιγμή, προφανώς χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό”. Το κείμενο καταγγέλλει επίσης τη Διοίκηση της Περιφέρειας για το γεγονός ότι “δεν υπήρχε έγκαιρα η απαιτούμενη ποσότητα αντιπαγετικού αλατιού, η προμήθεια του οποίου με Δημόσια Σύμβαση καθυστέρησε τραγικά λόγω έλλειψης προγραμματισμού της Διοίκησης και ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο”.

Με τις ψήφους των ακροδεξιών δεκανικιών πέρασε το προκλητικό Ψήφισμα της Διοίκησης της Περιφέρειας

Η Δύναμη Ζωής αναγκάστηκε να καταθέσει το εν λόγω ψήφισμα και να ζητήσει να συμπληρωθεί ο τίτλος συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη λήψη απόφασης έκδοσης ψηφίσματος, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Γιατί παρόλο που οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης αντιλαμβάνονται όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ρ. Δούρου, στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αρχίζουν και που σταματούν οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και που εμπλέκεται το κεντρικό κράτος, εντούτοις οι λάθος διοικητικοί και πολιτικοί χειρισμοί της Περιφερειακής Αρχής επέβαλαν στην Δύναμη Ζωής να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Το αποκορύφωμα της χθεσινής συνεδρίασης της ΠΕ.ΣΥ ήταν η κατάθεση ψηφίσματος από την ίδια την Διοίκηση της Περιφέρειας, με περιεχόμενο την αποποίηση των ευθυνών της, τον εξωραϊσμό του αποτελέσματος της δράσης της στην κακοκαιρία και την αποθέωση του Περιφερειάρχη. Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από την παράταξη του κ. Πατούλη και κατέστη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χάρη στις ψήφους των ακροδεξιών δεκανικιών.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + 4 =